Çözüldü ArcoLinux'ta her oyun 2-3 FPS oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
rm -rf ~/.var/app/com.valvesoftware.Steam
Yaz hepsini siler.
Demeyi unutmuşum flatpak performans düşürebilir.

Hocam galiba flatpak kurduğum için hata verdi şimdi hiçbir ayar yapmadan denedim çalıştı şaşırtıcı bir şekilde. Flatpak ile kurmamın sebebi de sudo pacman -s Steam yazdığımda Steam'i bulamamasıydı ve sudo pacman -syu hata veriyordu. Fakat şimdi o sorunu çözdüm ve artık sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum. Bir sorun çıkarsa yazarım.
Az önce kaldırdık ya o yüzden. İstersen tekrar kur. Bu arada hangi oyunda 2-3 FPS?

World of Tanks Blitz açtım proton ile 2-3FPS verdi. Başka 3D oyunlar açmaya çalıştım açılmıyor bile. Play tuşuna basıyorum hiçbir şey olmuyor 30 saniye sonra stop yerine play yazısına dönüyor yine.

World of Tanks Blitz açtım proton ile 2-3FPS verdi. Başka 3D oyunlar açmaya çalıştım açılmıyor bile. Play tuşuna basıyorum hiçbir şey olmuyor 30 saniye sonra stop yerine play yazısına dönüyor yine.
Dahili ekran kartı sürücüsü yok anlaşılan harici kaldırınca ekran titriyor dedin. Harici ekran kartı ile steami başlatman lazım.
Az önce dediğim gini
env DRI_PRIME=1 steam %U
diye başlat steami. Sonra oyunun üstüne sağ tıkla sol menüden, yönet de ve başlatma seçeneklerine
DRI_PRIME=1 %command%
yaz. Tabii az önce kaldırdığımız sürücüleri geri yükle.

Dahili ekran kartı sürücüsü yok anlaşılan harici kaldırınca ekran titriyor dedin. Harici ekran kartı ile Steam'i başlatman lazım.
Az önce dediğim gini.
Env drı_prıme = 1 Steam %u
Diye başlat Steam'i. Sonra oyunun üstüne sağ tıkla sol menüden, yönet de ve başlatma seçeneklerine.
Drı_prıme = 1 %command%
Yaz. Tabii az önce kaldırdığımız sürücüleri geri yükle.

Başlatma seçeneklerine nereden ulaşabilirim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı