Çözüldü ArcoLinux'ta her oyun 2-3 FPS oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
rm -rf ~/.var/app/com.valvesoftware.Steam
Yaz hepsini siler.
Demeyi unutmuşum flatpak performans düşürebilir.

Hocam galiba flatpak kurduğum için hata verdi şimdi hiçbir ayar yapmadan denedim çalıştı şaşırtıcı bir şekilde. Flatpak ile kurmamın sebebi de sudo pacman -s Steam yazdığımda Steam'i bulamamasıydı ve sudo pacman -syu hata veriyordu. Fakat şimdi o sorunu çözdüm ve artık sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum. Bir sorun çıkarsa yazarım.
Doğrulamadı hocam. İndirirken flatpak kullanmıştım. Şimdi sudo pacman -s ile indirdim.
Flatpak'la niye kurdun? Ya her işi elime yüzüme bulaştırdın. Flatpak olduğunu neden söylemedin. Konuda da yeterli bilgi vermedin. Hangi oyun olduğunu ve proton olduğunu da sonradan söyledin. Keşke bilgileri yeterli verseydin de doğru yönlendiyseydim.
Şunu dene bakalım.
env DRI_PRIME=1 flatpak run com.valvesoftware.Steam

Son düzenleyen: Moderatör:
Flatpak'la niye kurdun? Ya her işi elime yüzüme bulaştırdın. Flatpak olduğunu neden söylemedin. Konuda da yeterli bilgi vermedin. Hangi oyun olduğunu ve proton olduğunuda sonradan söyledin. Keşke bilgileri yeterli verseydinde doğru yönlendiyseydim.
Şunu dene bakalım.
env DRI_PRIME=1 flatpak run com.valvesoftware.Steam

Çok geç hocam flatpak paketini kaldırıp sudo pacman -S ile yükledim. Fakat girdiğimde proton bile yüklenmemişti. Flatpak ile kaldırırken oyunları da kaldırdı mı? İndirmek çok önemli değil boşu boşuna yer kaplamasını istemiyorum.

Ls ~/.var/app/com.valvesoftware.Steam
Çıktıyı at.

ArcoLinux-2021-12-12-1639302730_screenshot_1680x1050.jpg

Hatırlamıyorum. Fakat şu anda ekran kartı sürücüsü yok gibi gözüküyor. Bir pencereyi çektiğimde titreşimler oluyor ekranda.
Arco'da Advanced ve Basic olarak iki kurulum vardır. Advanced'de Kernel, Nvidia Driver seçmeni vs.ister. Adı üstünde gelişmiş. Karşına öyle bir şey çıktı mı? Yoksa Bulunduğun yeri, dili, ve diski ayarlayarak mı kurdun?

rm -rf ~/.var/app/com.valvesoftware.Steam
Yaz hepsini siler.
Demeyi unutmuşum flatpak performans düşürebilir.

Hocam galiba flatpak kurduğum için hata verdi şimdi hiçbir ayar yapmadan denedim çalıştı şaşırtıcı bir şekilde. Flatpak ile kurmamın sebebi de sudo pacman -s Steam yazdığımda Steam'i bulamamasıydı ve sudo pacman -syu hata veriyordu. Fakat şimdi o sorunu çözdüm ve artık sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum. Bir sorun çıkarsa yazarım.

Çözüm
Oh be içim rahatladı. Dahili ekran kartı olmadığı için
env DRI_PRIME=1'e gerek yok. Tam bilgi verseydiniz şimdiye bitmişti. :D
Oradaki s büyük olacaktı. Ve -Syu yerine -Syyu öneriyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı