Arctic 10 Portlu PWM SATA Güç Destekli Fan Hub İncelemesi

IMG_20201020_130953.jpg

İlk Bakış

Standart bir kutu içeriğine sahip olan ürün; bir çift yapışkanlı mıknatıs ve yapışkanlık bant ile gelmekte. Bir ucu 4 pin şeklinde anakart bağlantısı sağlayacak ve diğer ucu 2 pin olarak Hub bağlantısı olacak kablosu ile QR kod içeren montaj destek kartı şeklinde kutu içeriği tamamlanmakta. Gücünü ise standart şekilde SATA bağlantısı üzerinden almakta. Kenarlarında ekstra açıklığı bulunmadığı için kutuda vida mevcut değil. Aynı zamanda bir kumandasının da olmadığını bilerek tercih edilmesi gerektiği unutulmamalı.

Yapısı

Sert bir plastik ile bütünlüğünü sağlamakta ancak 10 adet port sunmasından ötürü olabileceğini düşündüğüm bir miktar kalınlığı da beraberinde getirmekte. Özellikle modüler güç kaynağı kullanmayan, anakartındaki fan bağlantısının konumundan dolayı fazla seçeneği olmayan, kasanın arka bölümünde konumlandırmak isteyenlerin bu kalınlığı da dikkate alması gerek.

İşlev

Kasalarında 3 pinli fanlar bulunup bunları yüksek hızda çalıştırmak istemeyen kullanıcılar için yüksek port desteği bulunan bir cihaz olarak ihtiyacı karşılayacağını düşünüyorum. Kullanıcılar: Dahili bir adet PWM fan sahibi olunması durumunda BIOS ya da anakart destek programı üzerinden dönüş hızlarına etki edebilecekler.

Artılar

+ Arctic'in ürün kalitesi ve fiyat olarak iyi bir yere konumlandığını düşünüyorum.
+ 10 adet PWM destekli port sayısı oldukça iyi.
+ Hem mıknatıs hem yapışkan bant içeriği sunmaları güzel düşünülmüş.

Eksiler

- Uzaktan kontrol mekanizması bulunmamakta.
- Ekstra durumlar için vidalama kanalları yok.
- Bir miktar daha ince olabilirdi.

IMG_20201020_131229.jpg
IMG_20201020_131310.jpg

Bu çoklayıcıdan aldım 6 adet 3 pinli fanlarımı bağladım fakat son devirde çalışıyor bir türlü ayarlayamadım.Beyaz renkli girişe taktığım fanı mı ayarlamam gerekiyor ?

@MUSCULUSTENDINIS

Bir fanınızın PWM kontrollü olması ve öncelikli sokete bağlanması gerek. Ancak bir takım kullanıcılarda da 3 pinli fanların bu senkrona uymadığını okudum. Bazı basit anahtar sistemleriyle voltajı düşürüp fanların hızına da dolaylı yoldan etki edebilen ürünler var. Belki o tür bir cihaz daha çok işinize yarar. Fanlarınızın ve kasanınızın özelliklerini bilmiyorum tabi.

@MUSCULUSTENDINIS

Bir fanınızın PWM kontrollü olması ve öncelikli sokete bağlanması gerek. Ancak bir takım kullanıcılarda da 3 pinli fanların bu senkrona uymadığını okudum. Bazı basit anahtar sistemleriyle voltajı düşürüp fanların hızına da dolaylı yoldan etki edebilen ürünler var. Belki o tür bir cihaz daha çok işinize yarar. Fanlarınızın ve kasanınızın özelliklerini bilmiyorum tabi.
Kasam Corsair spec delta rgb,Anakartım Gigabyte B450m s2h v2.
Bios ve yazılımlarla denedim fakat sonuç alamadım.

@MUSCULUSTENDINIS

Sizin için foruma baktım. Anakart üzerinden voltaj ayarı yaparak bu fanlara çalışma girdisi eklenebilmiş. Ya da bir kontrolcü üzerinden ayar yapılabilir. Bu cihaz sizin işinize yaramayabilir.
Hocam selamlar sizlere bir sorum olacak. Şimdi bu ürün anakarttaki hub'dan güç çekiyor mu? Bildiğiniz üzere 1A'den fazla takarsanız anakartta bazı sorunlar meydana geliyor. Ancak bu ürün 10 porta kadar destek veriyor. Bunun sebebi gücünü SATA'dan alması mi? Ayrıca anakarttan gelen kablo hub'a taktigimiz bunun nedeni fanları kontrol etmek için mi?

@Silinen üye

Merhabalar. 10 adet fan, 1 adet SATA ve 1 adet Anakart bağlantısı mevcut. Gücünü SATA'dan aldığı için piyasada Alfais markasında bulunan 4-5 çıkış almanızı sağlayan kablolar gibi olmaz. Kendimden örnek verirsem: 6 fanı da tek bir yerden bağlayıp kontrol ediyordum.

@Silinen üye

Merhabalar. 10 adet fan, 1 adet SATA ve 1 adet Anakart bağlantısı mevcut. Gücünü SATA'dan aldığı için piyasada Alfais markasında bulunan 4-5 çıkış almanızı sağlayan kablolar gibi olmaz. Kendimden örnek verirsem: 6 fanı da tek bir yerden bağlayıp kontrol ediyordum.
Hocam bu ürünü ne kadar kullandınız? Amazon üzerinden yorumları okudugumda pek hoş şeyler görmedim. Bu arada dediğimi dogruladiniz yani anakarttaki takılan bağlantı anakarttan güç almak için değil fanları kontrol etmek için değil mi? Zira böyle olmasa zaten 10 adet porta kadar destek veremez. Hocam bende PWM Corsair LL120 fanlar bulunuyor. Bunları taktigimda sistemin açılmama gibi bir durumu olur mu? Önceden bu konu üzerinde böyle birşey konusmussunuz ancak tam anlamadım. Çok sağolun ilgilendiğiniz için.

@Silinen üye

Hala kullanıyorum. Sistemimde bulunmakta.

Konu içerisinde sorun yaşayanlar vardı. Bazen cihazın iadesi ve tekrar temini ile çözüldü. Bazen fan odaklı bir işe yaramadığı oldu. Sizin zaten PWM fanlarınız var. Bunlardan birini Primary bölüme taktığınızda diğer fanlarda bu fanın çalışma verisine göre hareket edecekler. Bir kontrol aleti yok. Anakart BIOS'u ya da uygulaması üzerinden ayar yapılacak.

Standart bir kontrolcüler gibi düşünün. Bir bağlantı anakart için, bir bağlantı SATA'dan güç almak için.

@Silinen üye

Hala kullanıyorum. Sistemimde bulunmakta.

Konu içerisinde sorun yaşayanlar vardı. Bazen cihazın iadesi ve tekrar temini ile çözüldü. Bazen fan odaklı bir işe yaramadığı oldu. Sizin zaten PWM fanlarınız var. Bunlardan birini Primary bölüme taktığınızda diğer fanlarda bu fanın çalışma verisine göre hareket edecekler. Bir kontrol aleti yok. Anakart BIOS'u ya da uygulaması üzerinden ayar yapılacak.

Standart bir kontrolcüler gibi düşünün. Bir bağlantı anakart için, bir bağlantı SATA'dan güç almak için.
Anladım hocam bir tanıdığımız var donanım muhendisi kendisi ikiden fazla çoklayıcı kullanmanın sorun yaratacağını söyledi. Böyle bişey olur mu? Hiç deneyiminiz var mı? Bende zaten CoolerMaster ML240L kutusundan çıkan bir çoklayıcı var. Bu çoklayıcıyi çıkarmalı miyim yoksa iki çoklayıcı kullansam sorun olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı