Arctic Bionix P120 Pwm Fan Nasıldır?

DIABLO36

Kilopat
H500 kasamın üst kısmına 2 adet 12 CM Arctic Bionix P120 Pwm Pst 120 mm Oyuncu Kasa Fanı Kırmızı Fiyatı bu fandan almayı, üstüne de senkron şekilde RGB efekti vermesi için iki adet Akasa 12cm Adreslenebilir Rgb 18 Led Fan Çerçeve Kiti Ak-ld08-rb - n11.com bundan almayı düşünüyorum. Sizce bu fan hava akışı konusunda nasıldır? Vereceğim paraya değer mi?

Ek olarak iki adet fan alacağım için ikisinin de ayrı ayrı 4 pinli girişi olacak. Anakartımda ise 1 adet 4 pinli SYS_FAN portu kaldı. Bu ikisini birbirine bağlayıp, tek bir girişten kontrol edebilir miyim? Onun için hangi uzatıcı veya çoklayıcı bir kablo almam gerekiyor? (Link belirtirseniz çok sevinirim) 4 pinli giriş ile bağladığım zaman yazılım üzerinden veya BIOS üzerinden kontrol edebilecek miyim fanların hızlarını vs.?

Toplam maliyetine neredeyse iki tane LL120 alınabiliyor hiç uğraşma derim.

Toplam maliyetine neredeyse iki tane LL120 alınabiliyor hiç uğraşma derim.

Bu modelin girişleri anakartım ile uyumlu mu? Bir de anakartımın yazılımı destekliyor muydu bunu?
+
Performans olarakta hangi fanlar daha iyi sizce?
+ Corsair'in kendi yazılımı varmış iCUE adında 😄 Bilgim yoktu da.
İnternetten baktım da sitesinde 4 pinli RGB kablosu yer alıyor. Ben onu B450 AORUS PRO anakartımda
nereye takacağım?

-CO-9050071-WW-Gallery-LL120-RGB-08.png

+++

Anakartım bu ve en alttaki 5 pinli 12V GRBW yazan yerde kasamın 4 pinli RGB girişi yer alıyor. Onun dışında D_LED1 (sol alt) ve D_LED2 (sağ üst) kısımlarına **x* çıkışlı ARGB takabiliyorum galiba. Ben bu anakarta 4 pinli RGB çıkışını takamacak mıyım?
a07dce09_5.png

Son düzenleme:
bende de h500i var üste 140mm arkaya da 120mm olanını taktım çok memnunum çok güçlü hava basıyor dışarı. 2 tane viper taktım öne de içeri üfleyen. Elimi yukardaki fana koyuyorum buz gibi hava üflüyor.

Anakartın Gigabyte olması şanssızlık olmuş desteklememe ihtimali var. Risk almamak adına alternatif link koyuyorum.

Hava çekimi vs. güçlü mü bu modelin?

LL120 ve onun çapındaki kaliteli ve pahalı fanlar kadar iyi olmasa da benzer fiyatlardaki çoğu RGB fanlardan iyi diyebilirim. Hava akışı birinci önceliğinse RGB unutacak daha performanslı Akasa Viper alacaksın.
Xigmatek alırsam Akasa olan modelden hava akışı konusunda çok fazla geri kalmış olur muyum? Çünkü hava akışı istiyorum kasamda ama görselliğe de önem verdiğim için RGB çerçeve de satın alarak en azından RGB olmayan fanı da RGB olarak kullanmak düşüncem de vardı. Bu fanlar sarı ve RGB çerçeve bunlara pek gitmez diye düşünüyorum.
+++

Ek olarak bahsettiğim gibi 2 adet Viper alırsam mesela 4 pinli PWM girişleri mevcut. Kasamda SYS_FAN adında sadece bir tane boş port var. İki fanı hangi uzatıcı veya çoklayıcı ile tek bir porta bağlayabilirim?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı