Arctic F12 PWM vs P12 PWM

deGGa

Megapat
Arkadaşlar CM Masterbox Lite 5 kasamın egzoz ve ön tarafı için 4 fan alacağım. Arctic F12 PWM ve P12 PWM arasında kaldım. İkisinin farkı P12'nin statik basınçlı fan olması galiba. Fakat aklımda bir soru var. Ön panelde statik basınçlı fan işe yarar mı? P12 PWM almak istiyorum. Çünkü 1800 RPM ve 56 cfm değeri var. F12'nin ise 1350 RPM ve 53 cfm değeri var. Bundan P12'nin daha iyi olduğu çıkıyor. Fakat yanlış düşünüyor olabilirim. Hangisini almak daha mantıklı? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ön tarafa P12, arka tarafa F12 takın. Arka taraf için hava akımı yüksek, ön taraf için hava akımı yüksek ve biraz da hava basıncının yüksek olması önemli. Çünkü ön tarafta fanın havayı alacağı yerde filtre var, kasa da ön tarafında yeterince hava deliği olmaması ile meşhur bir kasa. Özellikle bu tarz kasalarda ön tarafa tamamen hava basıncı odaklı fanlar koymanız yararınıza olacaktır. Eğer kasanın ön tarafı havayı yeterince iyi çekebilecek bir konumda ise hava basıncı çok düşük olmayan hava akımı odaklı bir fan seçin.

P12 hava akımında eşit gözüküyor olabilir ancak bunu 450 RPM daha hızlı dönerek ancak yapabiliyor. Bu da aynı hava akımını vermek için daha sesli çalışacak demek. Ses önemli değilse bütün fanları P12 alabilirsiniz ama gerek yok, sadece ön fanları P12 almanız daha iyi olur.

Ön tarafa P12, arka tarafa F12 takın. Arka taraf için hava akımı yüksek, ön taraf için hava akımı yüksek ve biraz da hava basıncının yüksek olması önemli. Çünkü ön tarafta fanın havayı alacağı yerde filtre var, kasa da ön tarafında yeterince hava deliği olmaması ile meşhur bir kasa. Özellikle bu tarz kasalarda ön tarafa tamamen hava basıncı odaklı fanlar koymanız yararınıza olacaktır. Eğer kasanın ön tarafı havayı yeterince iyi çekebilecek bir konumda ise hava basıncı çok düşük olmayan hava akımı odaklı bir fan seçin.

P12 hava akımında eşit gözüküyor olabilir ancak bunu 450 RPM daha hızlı dönerek ancak yapabiliyor. Bu da aynı hava akımını vermek için daha sesli çalışacak demek. Ses önemli değilse bütün fanları P12 alabilirsiniz ama gerek yok, sadece ön fanları P12 almanız daha iyi olur.
Kasamın ön kapağını şu şekilde kestirdim.
IMG_20190625_131606.jpeg

3 x 12 cm'de de en alttaki fanın yarısı harddisk kısmına üflüyor. Soğutma açısından karşılaştırma yapmak biraz zor, birçok etken var ancak aralarında çok fark olacağını düşünmüyorum. 3 x 12 cm şeklinde alın o zaman.

Arctic F12 fan sipariş etmiştim. 73 CFM idi. Gelen ürün 53 çıkınca kargocuya iade ettim. Ben 73 diye sipariş etmiştim çünkü. Acaba çok farkeder mi 53 ve 73 CFM.

Arctic F12 fan sipariş etmiştim. 73 CFM idi. Gelen ürün 53 çıkınca kargocuya iade ettim. Ben 73 diye sipariş etmiştim çünkü. Acaba çok farkeder mi 53 ve 73 CFM.
Sitesinden bakmıştım. 73 cfm yoktu sanki. En fazla 53 tü.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı