Arctic Liquid Freezer II 360 mm ARGB alınır mı?

Alabilirsiniz en iyi sıvı soğutmalardan biri. Kasanıza uygun.

Bunu bir arkadaş söyledi bana. Üst tarafa veya öne monte etmemin herhangi bir soğutma farkı olur mu?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    22,6 KB · Görüntüleme: 35
Üst panele sığar diye tahmin ediyorum zira Vengeance RGB RS çok da yüksek profilli bir model değil.

Ayrıca bellekten ziyade anakartın I/O panelinin olduğu kısımda önemli. Bazı modeller fazla büyük kalıyor, soğutucu oraya değebiliyor.
 
Üst panele sığar diye tahmin ediyorum zira Vengeance RGB RS çok da yüksek profilli bir model değil.

Ayrıca bellekten ziyade anakartın ı/o panelinin olduğu kısımda önemli. Bazı modeller fazla büyük kalıyor, soğutucu oraya değebiliyor.

Kasanın üst tarafının kalınlık sınırı 44mm. Soğutucunun kalınlığı ise 65mm sanırsam. Onu geçtim RAM'lerle bir temas olmayacağına emin misiniz ve anakartın ı/o panelinin olduğu kısma değmesi falan işi daha da karışık bir hale getiriyor. Cidden kafam çok karıştı. Bu sıkıntıların hepsini nasıl çözeceğim bilmiyorum hocam.
 
Soğutucu zaten gayet iyi. Üst panele sığmasa bile ön panele rahatlıkla takarsın. Performans olarak çok etkisini hissetmezsin.
 
Soğutucu zaten gayet iyi. Üst panele sığmaza bile ön panele rahatlıkla takarsın. Performans olarak çok etkisini hissetmezsin.

Ön tarafa takmak ile ilgili çok fazla kötü yorum gördüm. Acaba üst tarafa bu sıvı soğutucuyu takabileceğim 2500-3000TL arası bir kasa önerebilir misin hocam?
 
Bir tık söylediğin bütçeyi aşıyor ama kesinlikle Phanteks P500A öneririm. Üst paneli tamamen sökülebilir olduğu için montaj konusunda büyük rahatlık sağlar. Ayrıca ön panel için 420mm desteği dahi var.

Ayrıca diğer sistem bileşenlerin neler?
 
Bir tık söylediğin bütçeyi aşıyor ama kesinlikle Phanteks P500a öneririm. Üst paneli tamamen sökülebilir olduğu için montaj konusunda büyük rahatlık sağlar. Ayrıca ön panel için 420mm desteği dahi var.

Ayrıca diğer sistem bileşenlerin neler?

Hocam bu kasayı satın alan bir arkadaş yorumda sıvı soğutuyu üst tarafa sığdırdığını söylemiş. sadece biraz RAM'lere değdiğini söylüyor. Demek ki üst kısma da sığabiliyor bu soğutucu. Gerek kalmadı kasayı değiştirmeye.Ram kısmını da bir şekilde hallederim gibi.Sağolun Hocam
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    63,4 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    289,1 KB · Görüntüleme: 34

Geri
Yukarı