Bahsettiğiniz kasanın üst değil, sadece önce kısmına 280mm radyatör takılabilmektedir. Bu da azami ekran kartı uzunluk desteğini kısaltabilir.
Bunun yerine hava türü işlemci soğutucuya yönelebilirsiniz.
Freezer 34 eSports DUO | Tower CPU Cooler with Push-Pull Configuration | White | ARCTIC
ACFRE00061A | The ARCTIC Freezer 34 eSports DUO is a powerful tower CPU cooler with two 120 mm BioniX P fans in push-pull configuration and coloured variants | Freezer 34 eSports DUO | eSports DUO | ARCTIC Storewww.arctic.de
Peki bu uzunluğu hesaplayıp ona göre hareket etsem gene sıvı soğutucu alınabilir mi? Gerçi Noctua bazı sıvı soğutucalardan da iyidir demişsiniz ama. Bir de noctua galiba benim işlemciye uyumlu değil AM4 diyorAmazon.com.tr bu üründe alınabilir soğutması birçok sıvı soğutmadan iyidir.
Peki bu uzunluğu hesaplayıp ona göre hareket etsem gene sıvı soğutucu alınabilir mi? Gerçi Noctua bazı sıvı soğutucalardan da iyidir demişsiniz ama. Bir de Noctua galiba benim işlemciye uyumlu değil AM4 diyor.
@raster, Noctua meselesini ben söylemedim. Diğer arkadaş söyledi. Oldukça iyi bir hava türü işlemci soğutucudur. Ancak kasanızın azami işlemci soğutucu yükseklik desteği 165mm ve bahsi geçen Noctua işlemci soğutucu yüksekliği de 165mm uzunluğa sahiptir. Bu sizin için sorun olmazsa tercih edebilirsiniz. Bu arada Prime ile ücretsiz teslimat seçeneği var ve daha ucuza geliyor, bilginiz olsun.
Diğer konuya gelecek olursak da hesaplamak mümkün ancak üretici sayfasındaki veriler yeterli olmayabilir. Ekran kartı uzunluğunuzu da dikkate almayı unutmayınız.
Ayrıca üretici sayfasında "Max GPU clearance: 360 mm" şeklinde ifade kullanılmış. Bu ifade sıvı soğutma desteği de hesaba katılarak belirtilmiş olabilir. Emin olmak için NZXT Türkiye yetkili dağıtıcısı ile iletişime geçmeniz ya da bu kasaya kullanan birinden bilgi edinmeniz gerekir.
Kasanızla kullanabileceğiniz muhtemel sıvı soğutucular aşağıda iletilmektedir. Bütçenize göre tercihte bulunabilirsiniz. Üretici sayfasında 240mm desteği belirtilmemiş olsa da ön tarafta 120mm fan desteği bulunduğundan 240mm sıvı soğutma desteğinin de olacağından emin olabiliriz.
Liquid Freezer II 280 | Multi-Compatible AiO CPU Water Cooler | ACFRE00066B | ARCTIC
The powerful and multi-compatible AiO CPU water cooling system Liquid Freezer II 280 has been perfectly tailored to suit the needs of gamers and other demanding users.www.arctic.de Liquid Freezer II 240 | Multi-Compatible AiO CPU Water Cooler | ARCTIC
The powerful and multi-compatible AiO CPU water cooling system Liquid Freezer II 240 has been perfectly tailored to suit the needs of gamers and other demanding users.www.arctic.de CPU Coolers
Lower CPU temps and elevate your build with AIO liquid coolers featuring customizable LCDs.nzxt.com CPU Coolers
Lower CPU temps and elevate your build with AIO liquid coolers featuring customizable LCDs.nzxt.com CPU Coolers
Lower CPU temps and elevate your build with AIO liquid coolers featuring customizable LCDs.nzxt.com
Hocam müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim ve aldığım cevap şöyle;
@raster, en iyisi yetkililerle iletişime geçmelisiniz. Farazi konuşmak pek de sağlıklı sonuç vermeyebilir.
@raster, sığacaktır lâkin tam emin olmak için sıvı soğutucuyu sadece kutusundan çıkardıktan sonra başka hiçbir parçasına sökmeden ya da eklemeden elle fan ve radyatörün sığıp sığmayacağını denemeniz ve/veya ölçmeniz önerilir. Eğer sızmazsa iade edebilirsiniz.
Kraken X53'ün (örnek) epeyde boyutları aşağıdaki gibi görünüyor. Burada hangisini baz almam gerekir? Yani ekran kartı (324mm) + 30mm olarak radyatörün yüksekliğini mi almam lazım?