Arctic Liquid Freezer II nasıl?

Bahsettiğiniz kasanın üst değil, sadece önce kısmına 280mm radyatör takılabilmektedir. Bu da azami ekran kartı uzunluk desteğini kısaltabilir.

Bunun yerine hava türü işlemci soğutucuya yönelebilirsiniz.
Amazon.com.tr bu üründe alınabilir soğutması birçok sıvı soğutmadan iyidir.
Peki bu uzunluğu hesaplayıp ona göre hareket etsem gene sıvı soğutucu alınabilir mi? Gerçi Noctua bazı sıvı soğutucalardan da iyidir demişsiniz ama. Bir de noctua galiba benim işlemciye uyumlu değil AM4 diyor

@raster, Noctua meselesini ben söylemedim. Diğer arkadaş söyledi. Oldukça iyi bir hava türü işlemci soğutucudur. Ancak kasanızın azami işlemci soğutucu yükseklik desteği 165mm ve bahsi geçen Noctua işlemci soğutucu yüksekliği de 165mm uzunluğa sahiptir. Bu sizin için sorun olmazsa tercih edebilirsiniz. Bu arada Prime ile ücretsiz teslimat seçeneği var ve daha ucuza geliyor, bilginiz olsun.

Diğer konuya gelecek olursak da hesaplamak mümkün ancak üretici sayfasındaki veriler yeterli olmayabilir. Ekran kartı uzunluğunuzu da dikkate almayı unutmayınız.

Ayrıca üretici sayfasında "Max GPU Clearance: 360 mm" şeklinde ifade kullanılmış. Bu ifade sıvı soğutma desteği de hesaba katılarak belirtilmiş olabilir. Emin olmak için NZXT Türkiye Yetkili Dağıtıcısı ile iletişime geçmeniz ya da bu kasaya kullanan birinden bilgi edinmeniz gerekir.

Kasanızla kullanabileceğiniz muhtemel sıvı soğutucular aşağıda iletilmektedir. Bütçenize göre tercihte bulunabilirsiniz. Üretici sayfasında 240mm desteği belirtilmemiş olsa da ön tarafta 120mm fan desteği bulunduğundan 240mm sıvı soğutma desteğinin de olacağından emin olabiliriz.

Peki bu uzunluğu hesaplayıp ona göre hareket etsem gene sıvı soğutucu alınabilir mi? Gerçi Noctua bazı sıvı soğutucalardan da iyidir demişsiniz ama. Bir de Noctua galiba benim işlemciye uyumlu değil AM4 diyor.

AM5 uyumlu aparat ile geliyor sorun değil de kasanız 165mm destekliyor hava soğutma için ucu ucuna destekliyor temperli camınız kapanmayabilir o yüzden sıvı soğutmalara yönelmek daha mantıklı.

@raster, Noctua meselesini ben söylemedim. Diğer arkadaş söyledi. Oldukça iyi bir hava türü işlemci soğutucudur. Ancak kasanızın azami işlemci soğutucu yükseklik desteği 165mm ve bahsi geçen Noctua işlemci soğutucu yüksekliği de 165mm uzunluğa sahiptir. Bu sizin için sorun olmazsa tercih edebilirsiniz. Bu arada Prime ile ücretsiz teslimat seçeneği var ve daha ucuza geliyor, bilginiz olsun.

Diğer konuya gelecek olursak da hesaplamak mümkün ancak üretici sayfasındaki veriler yeterli olmayabilir. Ekran kartı uzunluğunuzu da dikkate almayı unutmayınız.

Ayrıca üretici sayfasında "Max GPU clearance: 360 mm" şeklinde ifade kullanılmış. Bu ifade sıvı soğutma desteği de hesaba katılarak belirtilmiş olabilir. Emin olmak için NZXT Türkiye yetkili dağıtıcısı ile iletişime geçmeniz ya da bu kasaya kullanan birinden bilgi edinmeniz gerekir.

Kasanızla kullanabileceğiniz muhtemel sıvı soğutucular aşağıda iletilmektedir. Bütçenize göre tercihte bulunabilirsiniz. Üretici sayfasında 240mm desteği belirtilmemiş olsa da ön tarafta 120mm fan desteği bulunduğundan 240mm sıvı soğutma desteğinin de olacağından emin olabiliriz.

Hocam almayı düşündüğüm ekran kartı modellerinden birinin derinliği 324mm, diğerinin ise 310mm. Benim kasamın 360mm desteklediğini varsayarsak arada 3,6 veya 5Cm'lik bir boşluk kalıyor. Peki bu boşluğa sıvı soğutmalar sığar mı? Ayrıca NZXT'nin boyutu sıvı soğutmayla beraber mi aldığını müşteri hizmetlerine soracağım.

Kraken X53'ün yüksekliği 30mm görünüyor herhalde ucu ucuna sığar gene ama eğer uyarsa alabilirim.

Son düzenleme:

@raster, en iyisi yetkililerle iletişime geçmelisiniz. Farazi konuşmak pek de sağlıklı sonuç vermeyebilir.
Hocam müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim ve aldığım cevap şöyle;
s.png
d.png

Sanırsam ucu ucuna sığacak ama ne olur ne olmaz size de sorayım. Diyelim ki sığmadı. Benim sıvı soğutucuyu iade etme hakkım var mıdır?

Bir de ben sıvı soğutucuda 30mm olarak yüksekliği hesaba aldım ön tarafa takacağıma göre bakarsak yüksekliğini hesaba almam lazım değil mi?

@raster, sığacaktır lâkin tam emin olmak için sıvı soğutucuyu sadece kutusundan çıkardıktan sonra başka hiçbir parçasına sökmeden ya da eklemeden elle fan ve radyatörün sığıp sığmayacağını denemeniz ve/veya ölçmeniz önerilir. Eğer sızmazsa iade edebilirsiniz.

@raster, sığacaktır lâkin tam emin olmak için sıvı soğutucuyu sadece kutusundan çıkardıktan sonra başka hiçbir parçasına sökmeden ya da eklemeden elle fan ve radyatörün sığıp sığmayacağını denemeniz ve/veya ölçmeniz önerilir. Eğer sızmazsa iade edebilirsiniz.

Kraken X53'ün (örnek) epeyde boyutları aşağıdaki gibi görünüyor. Burada hangisini baz almam gerekir? Yani ekran kartı (324mm) + 30mm olarak radyatörün yüksekliğini mi almam lazım?

Ekran görüntüsü 2023-06-27 182726.png

Kraken X53'ün (örnek) epeyde boyutları aşağıdaki gibi görünüyor. Burada hangisini baz almam gerekir? Yani ekran kartı (324mm) + 30mm olarak radyatörün yüksekliğini mi almam lazım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı