Arctic MX-4 nasıldır?

Intel 12400F için açıkcası Arctic mx 4 uygun olur. En azından orta seviye bir işlemci soğutucusu ile birlikte. ROG 3080 ekran kartının default soğutma sistemi ve eminim kendi macunuda iyidir.

CPU Throttling olmadığı sürece aslında sıcaklığı o kadar önemli olmayabilir. İsterse 80 sabit olsun isterse 50. Ne fark eder kullanan için. Tabii bazen fan seslerinden tamamen kurtulmakta isteriz. Mesela ben 12600KF sisteme geçtim. Bütçem sistemi ilk upgrade ederken CPU soğutucusu için sıkıştı. Ben de 2. el bir tane uygun fiyata Cooler Master sıvı soğutucu aldım 240mm. Fanların kontrolcüsü olmadığı için PWM modunda çalışmıyorlar. Fanları BIOS üzerinden %30-35 arası sabitledim. Hiç ses çıkmıyor ve sıcaklıklar gayet iyi. Şimdi kullandığım macuna göre biraz daha kötü bir macun alsaydım, özellikle yük altına girerken, o zaman fan hızların %leri arttırmak zorunda kalabilirdim. Sıcaklıklar işlemcilerde belli bir seviyeye geldiği zaman fanlarda hızlanmaya başlar. Arctic mx 4 modeli kesinlikle karalamıyorum, ve standartlara göre gerçekten fiyat performans ürünü. Ama şahsen benim bilgisayarım laptop olsaydı daha performanslı termal macun olmasına önem verirdim. Şipşak yapılacak bir işlemde değil laptoplar için macun sürmek.

Evet gerçekten eziyet sökmek, toplamak. Performans düşüşü olmadı ama macun uygulamasından sonra daha iyi değerler bekliyordum. Daha koyu kıvamlı bir ürün bulup onu kullanmak gerekli diye düşünüyorum. Ekran kartı pek ısınmıyor fakat anlam veremediğim anlık yükselmeler var işlemcide.

Önermesinin sebebi fiyatına göre FP ürünü olması. Mesela örnek vereyim. Bazı termal macunlar vardır tamamen yük altında performansı ortaya koyar, bazıları vardır boşta iken fark yaratır. Arctic mx 4 modeli iyi, fakat bir laptop için (olabilirde :p)olamaz. Belki arkadaşın laptop modelini öğrenebilirsek daha iyi olur. Ama laptoplar genelde masaüstüne göre çok daha fazla ısınır. @Charaa laptop model nedir ? Bakalım işlemci ve ekran kartı ne :) Ona göre belki de mx 4 modelde yetebilir. Ben de bunu bilmeden direkt yorum yaptım :p
Laptopum ASUS GL553VD. İşlemci i7-7700HQ. Ekran kartı GTX1050 4GB

Konu laptop olduğu için termal macun kalitesi daha bir önemli olmalı. Sonuçta laptop içi komple açılacak, ve bu biraz zahmetli bir iş. Kusura bakmayın tüm sayfaları okumadım. Ben sadece bir laptop için performanslı ürün tavsiye ettim. İletkenlik değeri 8 olan bir ürün bence pek sağlıklı olmaz.

İletkenlik çoğunlukla kağıt üstü değer oluyor, Cooler Master'ın 0.8 iletkenliği olan modeli ile Arctic arasında 5 derece civarı fark gördüm, en fazla 2-3 derece fark eder bence bunda, attığın macunun artısı olarak belki ömrü daha fazladır.

İletkenlik çoğunlukla kağıt üstü değer oluyor, Cooler Master'ın 0.8 iletkenliği olan modeli ile Arctic arasında 5 derece civarı fark gördüm, en fazla 2-3 derece fark eder bence bunda, attığın macunun artısı olarak belki ömrü daha fazladır.
Ömür bence önemli değil. Yine de garantiye almak için her yıl termal macun değişilmeli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı