Arctic MX-4 orijinalliği nasıl anlaşılır?

İade edip Thermal Grizzly alabilirsin birkaç gün bekleyip kargoyu.
Şuan işlemci ve ekran kartında Thermal Grizzly kullanıyorum. Laptoptaki termal pedler eriyip dışarıya akmış. O yüzden bütün termal pedlerin yerine termal macun sürmek istediğim için 8 gram MX-4 aldım. 1 gram Thermal Grizzly yeterli gelmez muhtemelen.

Pedler yerine macun süremezsin. Çünkü pedler, bakır bloklarla sandviç olur, daha kalınlardır. Macunla asla o kalınlığı yakalayamazsın, pedlerle soğuyan parçalar bloğa temas etmez. Sistemin tam olarak soğuyamayacağı için performans ve ömür de düşüş yaşanması muhtemel. Her termal çözüm aynı değildir, mühendis koyduğuna göre vardır bildiği.

Bence git Amazon'dan, güvenilir bir satıcıdan Arctic termal pedler al (eski ped ölçülerini göz önünde bulundurarak) ondan sonra Thermal Grizzly macununu işlemci birimlerine sür.

Pedler yerine macun süremezsin. Çünkü pedler, bakır bloklarla sandviç olur, daha kalınlardır. Macunla asla o kalınlığı yakalayamazsın, pedlerle soğuyan parçalar bloğa temas etmez. Sistemin tam olarak soğuyamayacağı için performans ve ömür de düşüş yaşanması muhtemel. Her termal çözüm aynı değildir, mühendis koyduğuna göre vardır bildiği.

Bence git Amazon'dan, güvenilir bir satıcıdan Arctic termal pedler al (eski ped ölçülerini göz önünde bulundurarak) ondan sonra Thermal Grizzly macununu işlemci birimlerine sür.
Hocam ben de öyle biliyorum da 6 ay önce termal macun değişimi ve temizlik için laptopu açtığımda termal pedlerden eser yoktu. Hiçbir şeye dokunulmadan önceki görüntülerini ekledim.

Dosya Ekleri

• IMG_2025.jpeg
    IMG_2025.jpeg
    275,6 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_2026.jpeg
    IMG_2026.jpeg
    245,3 KB · Görüntüleme: 57
  • A33D142A-EF85-4AF8-A273-C339918FB680.jpeg
    A33D142A-EF85-4AF8-A273-C339918FB680.jpeg
    187,5 KB · Görüntüleme: 52
Sahte gibi duruyor. Orjinal kutularda kazıma yeri var. Kazıyınca barkod çıkıyor. Sizde kazımadan çıktıysa sahtedir büyük ihtimal.

Hocam, benim gözlemlediğim sadece pedlerin ince tercih edilmiş üretici tarafından. Ve gayet de sağlıklılar renklerine bakılırsa. Eğer taş gibiyse değişmesi lazım doğrudur ama buradan renkleri güzel gözüküyor.

Hocam sahte olmasa bile laptopunuza mx-4 sürmeyin viskozitesi düşük olduğu için pumb out etkisi yapacaktır laptoplarda onun yerine Honeywell PTM 7950 alabilirsiniz pumb out etkisi yapmaz.

MX-4 ilk sürdüğümde bana formu daha macun gibi geldi açıkçası, viskozitesinin düşük olduğunu düşünmüyorum. Performans olarak da gözle görülür etki sağlıyor. Bahsi geçen ürün ise endüstriyel bir termal çözüm. Asıl onun bir tüketici sisteminde kullanılması mantıksız bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı