Arctic MX-6 alınır mı?

En iyisi PTM7950 alın, pumpout riski yok. Bir tık geç gelir ancak laptoplar için gerçekten çok iyi.
Sadece laptop için kullanmayacağım hocam masaüstü için ekran kartı ve işlemcide de kullanmayı düşünüyorum. Toplu bir bakım yapacağım.

Gtx 1650 kullanıyorum 3 yıldır şimdiye kadar hiç içini açmadım o yüzden bilmiyorum neyle karşılaşacağımı açıkçası.
Eskiymiş evet, yine de biraz araştırıp yapın hocam hassar cihazlar. Bir de kesin gerekliyse yapın bazı kişiler ekran kartının bakıma ihtiyacının olmadığını söylüyor en azından macun bakımından.

Eskiymiş evet, yine de biraz araştırıp yapın hocam hassar cihazlar. Bir de kesin gerekliyse yapın bazı kişiler ekran kartının bakıma ihtiyacının olmadığını söylüyor en azından macun bakımından.
Haklısınız almışken onu da yenilerim diyordum ancak kritik öneme sahip değil açıkçası sıcaklığı çok yüksek seyretmiyor. 3 sene içinde 3-5 derece yükseldi sadece 71-74 arası seyrediyor full yükte takılırsa. Önceliğim laptop için iyi iş yapması olacak. Sonra işlemci.

1-2 hafta önce MX-6 ile bakım yaptım Monster laptopuma 96-97 civarıydı şu an 70-75 arası. Ekstra bir de stant kullanıyorum. Ama çok kuru sürmesi zor bana gelende mi problem var bilmiyorum ama MX-4 gibi değil yapısı.

Ben de bugün aldım. Fakat dediğin gibi benimki de kuru çıktı acaba dedim tarihi geçmiş ürün mü yolladılar. 2025 yılında New Formula adında yenileyip piyasaya sürmüşler ben sadece ortasına nokta bırakıp üzerine stok soğutucuyu vidaladım sen nasıl bir sürme uyguladın lütfen söyler misin çok zor çünkü dediğin gibi. Tekrar sürmeyi düşünüyorum.

Şu ana kadar gördüğüm herkes MX-4'ün idare edip MX-6'nın pumpout yaptığını söyledi.

Bende simdiye kadar Reddit gibi platformlarda hep tam tersini gördüm ve duydum. Yüksek viskozite pumpouta karsi daha yuksek direnç demektir bu yüzden akiskan yani viskozitesi düşük macunlari laptop ve GPU'lar icin onermezler. Ayrica pumpout konusunda nasil sürüldüğüde etkiliyor yani her yapti yapmadi diyene kesin gözüyle bakmak doğru değil.

Sonuç olarak laptop icin sizin de belirttiginiz PTM'ya da ydyle ugrasmak istenmiyorsa Helios almak daha mantikli olur.

Ekran kartı macunu yenileme olayı sadece eski kartlar için geçerli değil mi?

Ekran kartlari genellikle uzun süreler macun degisimi istemez ama her kartin macun değişimine ihtiyaci var. Son çıkan jel benzeri seyler kullanan kartlarda durum nedir bilemiyorum ama yeni dedigimiz kartların sadece bir kismi bunlari kullaniyor.

Masaüstü için kullanıyorum ve oldukça memnunum. Laptop veya ekran kartı için PTM veya benzeri çözümlerin kullanılması daha doğru olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı