Arctic Silver Ceramique 2 değerleri

Söylediğiniz rakamlar öyle demiyor. "ucuz" olarak satılan bayağı eski bir macun. Kryonaut ve NT-H2 bile MX-4 ile 5 derecelik fark yaratamazken sizin çok daha ucuz bir macun ile böyle farklar elde etmenizin başka pek mantıklı açıklaması yok.

Dostum ister inan ister inanma. Ben bu farkı kaptıysam MX-4 benim için çöptür. İsteyen istediğini de kullanır git sen Hadron kullan sen de Rampage kullan diyen yok.

Ben beş derece fark olduğuna inanmıyorum evet. İsteyen alabilir elbette. Yanlış anlamayın bu tür konularda kararlarımı daha bilimsel, metodlu testler yapan kaynaklara bakarak alıyorum. MX-4 ile Kryonaut arasında bile 5 derece yok.

Sizin söylediğinize güvenirsek bu macun piyasanın en kaliteli termal macunu oluyor ya da MX-4 incelemelerdeki performansı göremiyor, ikisinden birisi, öyle söyleyeyim...

İlginç. Size bol bol gider o macun artık. 25 gram az değil.

Tekrardan MX-4 sürdüm ve gerçekten 77 dereceyi gördüm. Bu arada abartmadan sürüyorum ince bir katman ve her tarafa dağıtıyorum özellikle. Şimdi tekrardan Ceramique 2'yi süreceğim dostum.

Macunun bozulmuş olma ihtimali var mı? MX-4 çok da katı değil ama Ceramique 2 oldukça katı neredeyse tüpten çıkmıyor.

Bozulmuş olma olasılığı var, evet. Bu kadar fark olması anormal çünkü bendeki MX-4 bana çok güzel sıcaklık değerleri veriyor:
5600XUV.png

Birde MX-4 gibi kıvamı ince macunlarda ben genelde ortaya damlatmak yerine X şeklinde sürmeyi ya da bir kart ile yaymayı tercih ediyorum. Katı bir macun değil fakat aşırı cıvıkta sayılmaz. Sizdeki çok cıvıksa gerçekten bozulmuş olma ihtimali var.

Bu arada kusuruma bakmayın size tekrar sök tak yaptırdım. :D Yani MX-4 ile kendim iyi sonuçlar alınca ister istemez inanamıyorum kötü performans vermesine, ama imkansız değil her tüp aynı kalitede olmayabilir, üretim hatası olabilir. Her şey mümkün.

Bozulmuş olma olasılığı var, evet. Bu kadar fark olması anormal çünkü bendeki MX-4 bana çok güzel sıcaklık değerleri veriyor:Eki Görüntüle 858599

Birde MX-4 gibi kıvamı ince macunlarda ben genelde ortaya damlatmak yerine X şeklinde sürmeyi ya da bir kart ile yaymayı tercih ediyorum. Katı bir macun değil fakat aşırı cıvıkta sayılmaz. Sizdeki çok cıvıksa gerçekten bozulmuş olma ihtimali var.

Bu arada kusuruma bakmayın size tekrar sök tak yaptırdım. :D Yani MX-4 ile kendim iyi sonuçlar alınca ister istemez inanamıyorum kötü performans vermesine, ama imkansız değil her tüp aynı kalitede olmayabilir, üretim hatası olabilir. Her şey mümkün.

Yok önemli değil zaten sistem fanlarını da değiştirdim bugün, günümü kasaya harcadım tamamen. :D

Şu an 71 dereceyi geçmedi, sürer sürmez açtığımda 77 dereceyi görmüştüm demek ki biraz zaman geçirmesi lazım.
Bu arada Ceramique 2'yi temizlerken zorlandım çünkü bildiğiniz yapışmış. Kullandığımız soğutucunun da farkı var. Ben CM 240 Lite kullanıyorum ve pompası şahsen yetersiz kalıyor R5 3600'e ama değiştirmeyi de düşünmüyorum.
MX-4 uygulandığında maksimum 79 derece gördüm bu şekilde.
1612014925980.png

Ceramique 2 uyguladığımda ise 69 derece gördüm.
1612014884883.png

Son düzenleme:
Yok önemli değil zaten sistem fanlarını da değiştirdim bugün, günümü kasaya harcadım tamamen. :D

Şu an 71 dereceyi geçmedi, sürer sürmez açtığımda 77 dereceyi görmüştüm demek ki biraz zaman geçirmesi lazım.
Bu arada Ceramique 2'yi temizlerken zorlandım çünkü bildiğiniz yapışmış. Kullandığımız soğutucunun da farkı var. Ben CM 240 Lite kullanıyorum ve pompası şahsen yetersiz kalıyor R5 3600'e ama değiştirmeyi de düşünmüyorum.
MX-4 uygulandığında maksimum 79 derece gördüm bu şekilde.
Eki Görüntüle 858676

Ceramique 2 uyguladığımda ise 69 derece gördüm.
Eki Görüntüle 858668

Tesadüfe bakın ben de CM 240 Lite kullanıyorum şu an ve evet pompası mükemmel değil katılıyorum. Demek ki 5600X daha serin çalışıyor buradan bunu anladım. Curve optimizer ile biraz UV yaptım gerçi.

Tesadüfe bakın ben de CM 240 Lite kullanıyorum şu an ve evet pompası mükemmel değil katılıyorum. Demek ki 5600X daha serin çalışıyor buradan bunu anladım. Curve optimizer ile biraz UV yaptım gerçi.

Sistemden HDD'yi de kaldırayım dedim şimdi başıma iş aldım diski görüyor ama Windows açılmıyor, format atıyorum mecbur. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı