Arctis 1 Wired İncelemesi

Selamlar.

İki gün önce 430 TL'ye SteelSeries Arctis 1 satın aldım ve ilk deneyimlerimi paylaşmak istiyorum sizlerle. Alacak kişilere rehber olacaktır diye düşünüyorum. Arctis 1'den önce James Donkey 710 kullanıyorum ve 120 TL'ye almıştım bir buçuk yıl önce. Değiştirme sebebim ise suni deri yastıkların soyulmasıydı.

Bu kulaklığı almadan önce HyperX Cloud Stinger Core 7.1 ve Logitech G332 SE arasında da kalmıştım. Yani bu üç kulaklıktan birini alacaktım. Ben de Arctis 1'i seçtim çeşilti incelemeler üzerine. Bu üç kulaklık dışında fazla modele bakmamamın sebebi ise bez yastıklara sahip bir kulaklık tercih etmek istemiş olmamdı ve böyle isteyince çok fazla seçenek çıkmıyor 400-450 TL bütçede.

Şimdi kulaklık hakkında konuşacak olursak,

Artıları:
  • Rahat bir kulaklık.
  • Hafif.
  • Terletmiyor.
  • Sade tasarımı güzel gözüküyor.
  • Ses kalitesi güzel. Arctis 3 ile sürücüleri aynı.
  • Mikrofonu çıkarılabildiği için dışarıda kullanıma uygun.
  • Kulaklığın üzerinde mikrofon kapatma tuşu ve ses tekeri mevcut.
  • PC'ye bağlayabilmek için kutunun içinden çıkan dönüştürücüyü takınca kablosu epey uzuyor. Takmayınca da telefon için tam ideal uzunlukta kalıyor.
  • Ses yalıtımı iyi. Dışarıdaki seslerin çoğunu kesiyor.
Eksileri:
  • James Donkey 710'un parmak kalınlığındaki kablosundan sonra epey ince ve narin geldi kablosu. Dikkatli davranmak lazım. Kablosu çıkarılamıyor.
  • Kulaklık için herhangi bir sürücü mevcut değil.
  • Mikrofon kalitesi idare eder. James Donkey 710'un ya da Gamepower Medusa'nın mikrofonları bundan daha iyi. Kullandığımdan biliyorum. Konuştuğum kişilere hiç gitmeyen vantilatörün rüzgarı artık bu mikrofonda aşırı bir şekilde gidiyor hatta sesimi arkaplana atıyor.
  • Bir şey dinlediğinizde, dinlediğiniz şeyin sesi konuştuğunuz program (Discord) üzerinden arkadaşlarınıza gidiyor. Bu sorun Arctis 3 kullanan bir arkadaşımda da var.
  • Fazla yüksek ses veremiyor. James Donkey 710 son seste hoparlörmüş gibi yüksek ses verebiliyordu fakat bunda öyle bir şey yok.
  • Fiyatı yüksek geldi bana bu eksilere sahip olmasına rağmen.
Kulaklığın resimlerini koymayacağım çünkü gerek yok. İsteyen internetten ürünün fotoğraflarına bakabilir. Ürünü ondan çok daha ucuza satılan, Çin'den alınıp üzerine marka basılan ürünlerle kıyasladım bu incelemede ve diyebilirim ki onlar daha mantıklı bir seçim gibi gözüküyor. Ürünün yarı fiyatından daha ucuz fiyata satılıyorlar ve fiyatlarına göre gayet iyi iş çıkartıyorlar. Bu ürüne genel olarak puanım 7/10 olacaktır.

Daha sonra bir mikrofon testi eklemeyi düşünüyorum. Almayı düşünenler bir fikir edinebilir.

Son düzenleme:
Teşekkürler. Açıkçası fotoğraf koymaya üşendim biraz fakat dediğim gibi Youtube'da çok incelemesi var oradan bakmak mümkün.

Bu arada kulaklığı iade etmeyi düşünüyorum. Dediğim gibi güzel bir kulaklık fakat mikrofon kalitesi benim gibi günün 16 saatini Discord'da geçiren birisi olarak çok önemli. Bu yüzden daha iyi bir mikrofona sahip başka bir model almayı düşünüyorum eğer iade edersem.

Kutusuna geri koydum Arctis 1'i, tekrar James Donkey 710'u taktım kafama.

14 gün içinde istediğim gibi iade edebiliyorum diye biliyorum. Normalde kolay kolay ürün iade etmem. Bu ikinci olacak sanırım.
Satıcı mağaza ile konuştum ve bana iade edebileceğimi söylediler. Ben de Pazartesi günü kargoya vermeyi düşünüyorum.

Alacak arkadaşlara son sözüm şudur. Kulaklığın bana göre en önemli iki eksisi, kablosunun ince/narin olması ve mikrofon kalitesinin pek iyi olmaması. Bunlar sizin için sıkıntı değilse uygun bir fiyata bulursanız alabilirsiniz. İyi bir kulaklık.

Mikrofon kalitesi için bir test yükleyemedim kutusuna kaldırdığımdan fakat şöyle anlatayım. Ses kalitesi fena değil fakat arkadan tıss sesi geliyor kayıtlarda. Realtek'den gürültü tutmayı vs. açınca da çok boğuk geliyor ses. OBS'den mikrofon filtresi kullanırsanız iş görecektir.

Son düzenleme:
14 gün içinde istediğim gibi iade edebiliyorum diye biliyorum. Normalde kolay kolay ürün iade etmem. Bu ikinci olacak sanırım.
Dediğim gibi bazı sınırlar tam olarak istediğiniz gibi olmuyor o işler.

Bazıları kabul edebiliyor kulaklığı ama doğrusu kabul edilmemesi.

Neden kabul edilmiyor ki? Ben bir kulaklığı internetten almışsam kafama takmadan nasıl bileceğim? Bana göre iade edilmemesi için bir neden yok. Bu konuda da aynısı söyleniyor:

Neden kabul edilmiyor ki? Ben bir kulaklığı internetten almışsam kafama takmadan nasıl bileceğim? Bana göre iade edilmemesi için bir neden yok. Bu konuda da aynısı söyleniyor:

Resmi bir yazı yok.

Şansınızı deneyin kabul edilebilir belki ama şu virüs döneminde iade almaların şirketlerin ne kadar doğru bilemedim.

Zaten pek kontrol etmiyorlar sorun olmaz.

Bugün kulaklığın iadesi alındı. Başka bir modele bakacağım artık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı