Arctis 5 vs HyperX Cloud Alpha S vs Cloud II vs Logitech G PRO X

İkisi arasındaysanız Logitech alın derim. Ben Blackshark V2 kullandım ve ses kasma konusunda memnun kalmadığım için iade ettim. Abartıldığını düşünüyorum bu kulaklığın.
İyi kulaklığa EQ yaparsan daha iyi performans alırsın çünkü sürücüleri yapılan değişikliklere daha verimlidir. BlackShark V2'nin kendi yazılımını kullandın mı bilmiyorum ancak hem mikrofonuna hem kulaklığına uygun EQ ayarı yaparsan performansı tatmin edici oluyor.

İyi kulaklığa EQ yaparsan daha iyi performans alırsın çünkü sürücüleri yapılan değişikliklere daha verimlidir. BlackShark V2'nin kendi yazılımını kullandın mı bilmiyorum ancak hem mikrofonuna hem kulaklığına uygun EQ ayarı yaparsan performansı tatmin edici oluyor.

Yazılımı kullandım ve bir çok ayar denedim. Mikrofon konusunda bir sıkıntım yok benim yakındığım konu tamamen ses ile alakalı. Özellikle THX olayının abartı olduğunu düşünüyorum. Yazılım ayarlarında yer alan Sound Normalization ayarı da sesi bozmaktan başka hiçbir işe yaramıyor mesela.

Bu kulaklığın sadece mikrofonu ve hafif olmasını sevmiştim. Onun dışında oyun performansı konusunda hiçbir fark yaratmıyor. Hele bu konudaki kulaklıklara bakınca Arctis 5'den iyi diyebilirim sadece. Çünkü Arctis 5 kötü bir kulaklık. Cloud 2, Alpha S ve Logitech G PRO X modellerinden geride kalan bir kulaklık benim görüşüm.

Fiyatlardan dolayı sıklıkla ekipman değiştirme lüksü azaldı. Ben arkadaşların aksine tercihimi Arctis 5'ten yana kullanırdım. O kadar para vereceksem uzun yıllar kullanmak isterim. 500, 600TL satıldığı dönemlerde Cloud 2, Arctis 5 arasında kalmıştım. Cloud 2'nin ses performansı ve malzeme kalitesi abartısız daha iyiydi. Ben sadece kablosunun değiştirilebilir olduğu için Arctis 5'i tercih ettim. Önceki kullandığım MSI DS502 kulaklığımın kablosu garantisi olduğu halde kullanıcı hatası yüzünden değişim ya da tamirini yapmamışlardı. Sonuçta bozulmaya en yatkın yeri kablosu. Arctis 5'e böyle bir senaryoda kablo satın alarak kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Kulaklığın rahatlığı ve chatmix kullanımı ayrı bir seviye. Chatmix kullanımından sonra Arctis serisi bağımlılık yapıyor diyebilirim. Ayrıca son gelen Sonar güncellemesi ile ses bakımından evrim geçirdi. Fiyatını hak etmeyecek olsa da alınabilir bir kulaklık.

Fiyatlardan dolayı sıklıkla ekipman değiştirme lüksü azaldı. Ben arkadaşların aksine tercihimi Arctis 5'ten yana kullanırdım. O kadar para vereceksem uzun yıllar kullanmak isterim. 500, 600TL satıldığı dönemlerde Cloud 2, Arctis 5 arasında kalmıştım. Cloud 2'nin ses performansı ve malzeme kalitesi abartısız daha iyiydi. Ben sadece kablosunun değiştirilebilir olduğu için Arctis 5'i tercih ettim. Önceki kullandığım MSI DS502 kulaklığımın kablosu garantisi olduğu halde kullanıcı hatası yüzünden değişim ya da tamirini yapmamışlardı. Sonuçta bozulmaya en yatkın yeri kablosu. Arctis 5'e böyle bir senaryoda kablo satın alarak kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Kulaklığın rahatlığı ve chatmix kullanımı ayrı bir seviye. Chatmix kullanımından sonra Arctis serisi bağımlılık yapıyor diyebilirim. Ayrıca son gelen sonar güncellemesi ile ses bakımından evrim geçirdi. Fiyatını hak etmeyecek olsa da alınabilir bir kulaklık.

Logitech G PRO X bence daha iyi onu almayı düşünüyorum.
Logitech G PRO X almayı planlıyorum yarın inşallah umarım pişman olmam.
pişman olmam dimi ya ÇD

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı