Arduino bozuk pin sorun çıkarır mı?

Ahmet291

Decapat
Daha fazla  
Yeni aldığım Arduino'nun icsp pinleri eğik geldi. Pinleri test ettiğim de sck kısmının bozuk olduğunu görüyorum. Ben pek anlamıyorum iade ile uğraşmak istemiyorum bu pinler ne kadar önemli?

Son düzenleyen: Moderatör:
SCK pininin bozuk olduğunu nasıl anladınız?
Pek bilgi sahibi birisi değilim bir arkadaş bu kodu çalıştırmamı söyledi. Seri monitörden kontrol ettiğimde sck pini başarısız diyor.

#include <SPI.h>

void setup() {
Serial.begin(9600);
SPI.begin();

Serial.println("SPI Testi Basladi.");

pinMode(13, OUTPUT); // SCK
pinMode(11, OUTPUT); // MOSI
pinMode(12, INPUT); // MISO

Serial.print("SCK Testi: ");
digitalWrite(13, HIGH);
delay(100);
if (digitalRead(13) == HIGH) {
Serial.println("BASARILI");
} else {
Serial.println("BASARISIZ");
}

Serial.print("MOSI Testi: ");
digitalWrite(11, HIGH);
delay(100);
if (digitalRead(11) == HIGH) {
} else {
}

Serial.print("MISO Testi: ");
if (digitalRead(12) == LOW || digitalRead(12) == HIGH) {
} else {
}

SPI.end();
}

void loop() {

}

@Ahmet291 Pini eğik diye SCK'nın bozuk olması garip. Aradaki hattın kopması veya komponentin zarar görmesi gerek. Bana hiç normal gelmedi. Pinden SCK pinine hat gidiyor mu mutimetre ile kontrol ettiniz mi?

@Ahmet291 PIN'i eğik diye SCK'nın bozuk olması garip. Aradaki hattın kopması veya komponentin zarar görmesi gerek. Bana hiç normal gelmedi. Pinden SCK pinine hat gidiyor mu mutimetre ile kontrol ettiniz mi?

Multimetrem maalesef yok. Pinler sadece eğilmemiş yukarıya doğru da kalkmış. Yeni başlıyorum bu pinler ne kadar önemli hangi sorunlarla karşılaşırım?

Multimetrem maalesef yok. Pinler sadece eğilmemiş yukarıya doğru da kalkmış. Yeni başlıyorum bu pinler ne kadar önemli hangi sorunlarla karşılaşırım?
SPI haberleşme özelliğinden yararlanamazsınız. Bana göre önemli bir özellik.

Üstelik neden sıfır aldığım üründe böyle eksik bir şeyi kabul edesiniz ki?

Bu arada görsel atabilir misiniz? Belki kendiniz değiştirebilirsiniz rahatlıkla.

SPI haberleşme özelliğinden yararlanamazsınız. Bana göre önemli bir özellik.

Üstelik neden sıfır aldığım üründe böyle eksik bir şeyi kabul edesiniz ki?

Bu arada görsel atabilir misiniz? Belki kendiniz değiştirebilirsiniz rahatlıkla.
Çalıştıkları kargo firmasının burada şubesi mevcut değil buraya en yakın olan şubeleri 3-4 saat uzaklıkta o yüzden iade etmek istemiyorum şubelerine kadar gidemem. Fotoğraflarını ekledim biraz düzeltmeye çalıştım ancak pek fayda etmedi sanırım böyle kabul edeceğim.

Dosya Ekleri

• IMG_20250324_142954_575.jpg
    IMG_20250324_142954_575.jpg
    156,7 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20250324_143102_061.jpg
    IMG_20250324_143102_061.jpg
    166 KB · Görüntüleme: 20
Çalıştıkları kargo firmasının burada şubesi mevcut değil buraya en yakın olan şubeleri 3-4 saat uzaklıkta o yüzden iade etmek istemiyorum şubelerine kadar gidemem. Fotoğraflarını ekledim biraz düzeltmeye çalıştım ancak pek fayda etmedi sanırım böyle kabul edeceğim.
Eğik ve yüksek dediğiniz yeri yakından çekme imkanınız var mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı