Arduino bozuldu mu?

bekolacim

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4060 Ti 16 GB VRAM.
CPU: AMD Ryzen 7500F.
RAM: DDR5 32 GB RAM.
Anakart: MSI Pro A620M-B
Arkadaşlar klon arduinom var ve çalışmıyordu en basit LED yakma şeyini yapmıyordu sonra driver yükledim ve PC algıladı portu falan denedim LED yakmayı basit olsun diye kod falan yazmadım ama kabloyu gnd ye bağlar bağlamaz yanıyor ve yanıp sönüyor bozuldu mu normal mi ve Arduino'da l diye bir yer var yanıp sönüyor çok bilmiyorum yardım eder misiniz?

Dosya Ekleri

• devre.jpg
    devre.jpg
    80,9 KB · Görüntüleme: 74
  • kart.jpg
    kart.jpg
    144 KB · Görüntüleme: 68
  • yanıyor.jpg
    yanıyor.jpg
    128,8 KB · Görüntüleme: 61
  • kod.jpg
    kod.jpg
    132,8 KB · Görüntüleme: 64
Arkadaşlar klon arduinom var ve çalışmıyordu en basit LED yakma şeyini yapmıyordu sonra driver yükledim ve PC algıladı portu falan denedim LED yakmayı basit olsun diye kod falan yazmadım ama kabloyu gnd ye bağlar bağlamaz yanıyor ve yanıp sönüyor bozuldu mu normal mi ve Arduino'da l diye bir yer var yanıp sönüyor çok bilmiyorum yardım eder misiniz?
Led 13'e bağlı ise normal. 13. pin Arduino'nun dahili ledi için ayrılmış bir pindir.
Düzenleme: Yanlış görmüşüm.

Yanıp sönmesi normaldir. L, 13. Dijital Pin'e bağlı yerleşik bir LED'dir. Taslak olarak yanıp sönmeye ayarlıdır. IDE üzerinden kod yazdığınızda sönecektir.

Yanıp sönmesi normaldir. L, 13. dijital Pin'e bağlı yerleşik bir LED'dir. Taslak olarak yanıp sönmeye ayarlıdır. IDE üzerinden kod yazdığınızda sönecektir.

Ama ben 13'e bir şey bağlamadım halde l yanıp sönüyor yine de normal mi?

Normal. Bu sizin bağlayıp bağlamamanızla alakalı değil. Kart üzerinden bağlantısı var.

Böyle bir kod yazdım videoda ki gibi ama renkleri farklı ve bir yerin renki yok çalışmıyor adamdada aynı devreyi yaptığı halde L yanmıyor video şöyle

hata
C:\Users\beko\OneDrive\Belgeler\Arduino\led17a\led17a.ino: In function 'void loop()':
C:\Users\beko\OneDrive\Belgeler\Arduino\led17a\led17a.ino:14:15: error: expected ')' before ';' token
digitalWrite(8;LOW);
^
C:\Users\beko\OneDrive\Belgeler\Arduino\led17a\led17a.ino:14:19: error: expected ';' before ')' token
digitalWrite(8;LOW);
^

exit status 1

Compilation error: expected ')' before ';' token

Dosya Ekleri

• Arduino_IDE_Nt1v2xer46.png
    Arduino_IDE_Nt1v2xer46.png
    10,1 KB · Görüntüleme: 46
Böyle bir kod yazdım videoda ki gibi ama renkleri farklı ve bir yerin renki yok çalışmıyor adamdada aynı devreyi yaptığı halde L yanmıyor video şöyle

hata
C:\Users\beko\OneDrive\Belgeler\Arduino\led17a\led17a.ino: In function 'void loop()':
C:\Users\beko\OneDrive\Belgeler\Arduino\led17a\led17a.ino:14:15: error: expected ')' before ';' token
digitalWrite(8;LOW);
^
C:\Users\beko\OneDrive\Belgeler\Arduino\led17a\led17a.ino:14:19: error: expected ';' before ')' token
digitalWrite(8;LOW);
^

exit status 1

Compilation error: expected ')' before ';' token
noktalı virgülü silip virgül koyun yani söyle yapın:

digitalWrite(8, LOW);

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı