Çözüldü Arduino farklı dosyayı include etme nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
7
Merhabalar. Bir kodum var, kodumu parça parça bölmek istedim. Kısaca ne istediğimi özetlemem gerekirse:

Ana dosyada 3 tane fonksiyonum var. Birisi a, birisi b, diğeri c. Onları şu şekilde ayırdım:
function_a.ino, function_b.ino, function_c.ino, ve bunları main.ino dosyama dahil etmetk istiyorum. Nasıl yapacağım?

Şunu denedim fakat sanırım olmuyor:
C++:
#include "function_a.ino";

Nasıl yapacağım? Yabancı bir kaynakta dosyanın uzantısı c şeklinde değiştirmem gerektiği falan yazılmış fakat tam dikkat etmedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

1. function_a.ino'yu function_a.cpp olarak adlandır.
  2. function_a.cpp içerisinde, ana dosyada kullanacağın fonksiyonları tanımlarken extern kullan.
Dosyalara bölmek sadece bir fonksiyon değil de, bir işlevi ayırmak için kullanılır genellikle.

1. function_a.ino'yu function_a.cpp olarak adlandır.
  2. function_a.cpp içerisinde, ana dosyada kullanacağın fonksiyonları tanımlarken extern kullan.
Dosyalara bölmek sadece bir fonksiyon değil de, bir işlevi ayırmak için kullanılır genellikle.

Ya aslında amacım işlevleri ayırmak zaten, haklısınız. Gece kafasıyla nasıl anlatacağımı bilemedim :D

Ana dosyam "main.ino" olarak mı kalacak, yoksa onu da mı "main.cpp" yapacağım acaba? Bir de bunu Arduino'ya yükleyebileceğim, değil mi?

Güncelleme: Arkadaşlar #include etmenize gerek yok. "main" isimli bir klasör açın ve "main.ino" dosyanızı içerisine taşıyın. Diğer dosyaları da "main" klasörüne taşıyın. Kod olarak bişey eklemenize gerek yok, diğer dosyalarıdaki fonksiyonları kullanabiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı