Arduino için programlama dili önerisi

SuppleWaif7

Hectopat
Arduino'da bazı çalışmalar yapmak istiyorum. Halihazırda Python, C ve C# dillerini profesyonel derecede olmasa da biliyorum ancak Arduino projeleri için C# ya da Python uygun olur mu? Ya da hangi yazılım diliyle daha fazla kaynak bulabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arduino'yu C ve C++'ın birleşmesi olarak düşünebiliriz. Daha çok C diline benzese de aslında kütüphanelerinin çoğu C++ ile yazılmış.

Yani C/C++ ikilisini öğrenmek mantıklı olacaktır, ha eğer ben bir tanesini öğrenmek istiyorum derseniz C++ öğrenin. Bunun dışında dediğim gibi Arduino farklı bir mecra olduğundan kütüphanesini de incelemeniz gerekiyor. En basitinden pinMode() sadece Arduino'da bulunuyor.

C# ve Python gibi dillerle Arduino'yu unutun.

Hemen hemen her dil ile Arduino kodu yazmak için geliştirilmiş dönüştürücüler var ama bu işle ciddi olarak ilgileniyorsanız yapmanız gereken C veya C++ öğrenmek. Çünkü Arduino'nun asıl programlama dili bunların melezi gibi bir şey. Zaten iki dil de birbirine bayağı yakındır. Herhangi birini öğrenseniz fark etmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı