Arduino ile ambilight projesi nasıl yapılır?

Hocam bende birkaç yer buldum ama burada LED kalitesi de önemli.



Arduino nano WS2812b ambilight sistem 1M ledilan no: 875632080.
Arduino nano WS2812B Ambilight Sistem 1m led - Masaüstü Bilgisayar Donanımları Alışverişte İlk Adres sahibinden.com'da - 875632080
Çok teşekkür ederim hocam ama sanırım led alıp kendim yapacağım. Pek güvenemedim bunlara.
 
Arduino'ya sadece kodları yapıştırıp atmanız yeterli. En fazla kütüphane eklersiniz, onu da çeşitli sitelerde nasıl yapıldığı resimli olarak paylaşılıyor. Bir yerde videosu vardı, kodlar da paylaşılıyordu. Bulursam burada paylaşırım. Ancak gerçek ambilight gibi hiç bir zaman olmuyor bilginize. Renkler tutmayabiliyor, gecikme olabiliyor. Gerçek ambilightta bile (televizyonda) izlerken renkler tam uyuşmuyor hele de beyazlar, sinir oluyorum. Kullanılan ledlerin renk paleti iyi değil. Bir ara Asus Aura Hub ile yapılıyordu. Bulursanız ikinci elde direkt onu da alabilirsiniz. Burak Şolt'un inceleme videosu vardı. Ordan bakabilirsiniz. Bir tane daha marka yapıyordu. Nzxt olabilir ancak tam hatırlamıyorum.


@sipsak adlı arkadaşın açtığı konuda yapanlar var. O konuyu bir incele istiyorsan. Linkini aşağıya bırakıyorum:

Aslında monitörün köşelerine gelecek şekilde özel uzun (macbooklarda bir ara lcd bar diye geçen ekranlardan) U şeklinde olacak direkt ekranın arkasına yapıştıracaksın. Parlaklığı da iyi olacak, son seviye açınca renk değişimi ve gecikme olmadan yansıtacak. Asıl proje bu şekilde olmalı.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı