Arduino Leonardo bağlantı kablosu sorunu

Arda Anıl

Megapat
Yer
İZMİR
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba,

Arduino Leonardo ile bir joystick yaptım. Lakin kablosu deneme yanılma sırasında giriş soketini biraz bozdu. Simulator'de de kopma olunca sıkıntı oluyor. Bu USB kablosunu Arduino Leonardo'ya doğrudan (lehimle) bağlama şansımız var mıdır?

Merhaba,

Arduino Leonardo ile bir joystick yaptım. Lakin kablosu deneme yanılma sırasında giriş soketini biraz bozdu. Simulator'de de kopma olunca sıkıntı oluyor. Bu USB kablosunu Arduino Leonardo'ya doğrudan (lehimle) bağlama şansımız var mıdır?
1653838419810.png
1653838433319.png

1653838497257.png

Bu ikisine gore baglarsaniz neden olmasin.

Yanıtınız için teşekkür ediyorum. Bunları Arduino üzerindeki micro USB kısmına lehimlemek biraz zor. Çok ince işçilik istiyor. Micro USB yerine, Arduino üzerinde başka lehimleme yeri -en azından daha rahat lehim yapabileceğim- var mıdır acaba? Bir bilginiz var mı?

Yanıtınız için teşekkür ediyorum. Bunları Arduino üzerindeki micro USB kısmına lehimlemek biraz zor. Çok ince işçilik istiyor. Micro USB yerine, Arduino üzerinde başka lehimleme yeri -en azından daha rahat lehim yapabileceğim- var mıdır acaba? Bir bilginiz var mı?
Sanmiyorum hocam, yani USB haberlesmesine vs. ihtiyaciniz olmasa Vin pininden besleyin diyecegim ancak USB'deki 4 pini de kullaniyor projeniz.

Lehim icin sicak hava istasyonlari var bilgisayarcilarda bulabilirsiniz, gidip soketinizi lehimletebilirsiniz onlara.

Merhaba,
Ben kabloları lehimleyerek çözdüm. Yani soketi devre dışı bıraktım. Doğrudan kabloyu karta lehimledim.

Merhaba,
Ben kabloları lehimleyerek çözdüm. Yani soketi devre dışı bıraktım. Doğrudan kabloyu karta lehimledim.

Ben de denedim onu fakat kablolar çok yakın olduğundan imkansıza yakın😀 görsel atma şansınız var mı nereye lehimlediniz, pinlere mi yoksa soketin olduğu kısma mı?
17402939439274309294897676687076.jpg

Ben de denedim onu fakat kablolar çok yakın olduğundan imkansıza yakın😀 görsel atma şansınız var mı nereye lehimlediniz, pinlere mi yoksa soketin olduğu kısma mı?
17402939439274309294897676687076.jpg
Merhaba,
hallettim hocam, yeşil beyazı yolları takip ederek ilk diyota lehimledim. + - de gnd ve 5v soketine taktım,debriyaj sorunsuz calısıyor

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı