Arduino Nano 24'lü LED'i ışık vermiyor

Makaleler
4
Yer
Klavye Başı
Daha fazla  
Meslek
KarBay Elektronik Sahibi
Merhabalar. Önceki konulardan da görmüşsünüzdür, Arduino nano kart aldım ve bunları akıllı lamba projesi yapmak için kullandım. Bir adet Bluetooth modülüm, bir adet Arduino nano kartım, bir adet 24'lü halka LED'e sahibim. LED'lerin ve gerekli her şeyin bağlantısını yaptım ancak LED'ler yanmıyor. Bluetooth modülü komutu alıyor ancak LED'ler de bir hareket yok. LED'leri Arduino'ya bağlamadan önce denedim ve yanıyordu ancak Arduino'ya bağlı iken yanmıyor. Ne yapabilirim? :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Ledleri direkt Arduino pinleri üzerinden sürmeye çalışıyorsan belki Arduino'nun akımı yetmiyordur. Mosfet ya da uygun akımı karşılayabilen transistörlerle Arduino'yu sadece sinyal gönderici olarak kullanmayı dene.

Yani güç kaynağıyla ledler arasına bir anahtar koyup Arduino ile açma veya kapatma sinyalleri gönderebilirsin.

Biraz detay verebilir misiniz? Neler olduğunu bilmeden yorum yapmak güç.

24'lü halka LED dediğiniz adreslenebilir mi? Ayrıca Bluetooth'tan veri alıyorsunuz fakat doğru işlendiğine emin misiniz? Bir diğer olasılık ki yüksek bir ihtimal, arkadaşın dediği gibi Arduino'nun bir dijital pini ancak 40mA verebilir, bu da 24 tane LED için çok düşük kalacaktır.

Biraz detay verebilir misiniz? Neler olduğunu bilmeden yorum yapmak güç.

24'lü halka LED dediğiniz adreslenebilir mi? Ayrıca Bluetooth'tan veri alıyorsunuz fakat doğru işlendiğine emin misiniz? Bir diğer olasılık ki yüksek bir ihtimal, arkadaşın dediği gibi Arduino'nun bir dijital pini ancak 40mA verebilir, bu da 24 tane LED için çok düşük kalacaktır.
Merhaba kardeşim. Öncelikle yardımın için teşekkürler. Sorunu çözdüm. Lehim yapması için verdiğim arkadaş yanlış lehim yapmış bu yüzden ledler patladı. Yardımın için teşekkürler.
Ledleri direkt Arduino pinleri üzerinden sürmeye çalışıyorsan belki Arduino'nun akımı yetmiyordur. Mosfet ya da uygun akımı karşılayabilen transistörlerle Arduino'yu sadece sinyal gönderici olarak kullanmayı dene.

Yani güç kaynağıyla ledler arasına bir anahtar koyup Arduino ile açma veya kapatma sinyalleri gönderebilirsin.
Merhaba kardeşim. Öncelikle yardımın için teşekkürler. Sorunu çözdüm. Lehim yapması için verdiğim arkadaş yanlış lehim yapmış bu yüzden ledler patladı. Yardımın için teşekkürler.

Bundan sonra aklınızda bulunsun, Arduino'ya direkt olarak motor bağlamak, mikrokontrolcüyü yakabilir. Arduino 5V kanalı üzerinden, 20 mA verebilir. Daha yüksek akımda ya kapanır, ya da yanar.
Yardımın için teşekkürler. Dediğini yapacağım yenisini sipariş verdik. Ancak yanmasının sebebini şu olarak da düşünüyorum : Sanırım kablolar yanlış bağlanmış. Bu yüzden yanabilir mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı