Arduino projeleri için kullanılabilecek ekipman önerileri

Katılım
27 Kasım 2022
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir Arduino projeleriyle ilgileniyorum ve yakın zamanda Ender 3 V2 3D yazıcı aldım. Yazdırma işinde @Siyah Martı kadar usta değilim tabii ki, ancak gelişmeye başladığımı düşünüyorum. Eskiden breadboard kullanarak jumper kablolarıyla basit devreler kurup söküyordum, ama artık daha karmaşık projelere yönelmek istiyorum. Bu nedenle lehimli ve kapalı devre projelerine doğru kayıyorum. Ancak bu alanda ilerlemek için oldukça çaba sarf etmem gerektiğini fark ettim ve amatör seviyeden biraz daha ileriye gitmeye başladım. Malzemelerin çoğuna sahip olmama rağmen, daha fazla ekipman gerektiğini düşünüyorum. Sonunda karar verdim ve Perpa'ya giderek güç kaynağı, havya ve lehim aldım (daha önce birkaç havyayı kullanılamaz hale getirmiştim). Ancak daha fazla ekipmana ihtiyaç duyduğumu fark ettim. Sizden bir deneyimli maker veya ustanın, evdeki odamda kullanabileceğim gerekli malzemeleri önermenizi rica edeceğim. Şu anda bir atölyem yok, odamı kullanıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İhtiyacın olan malzemeler yapacağın projelere göre değişir. Eğer ihtiyacın varsa voltmetre alabilirsin, çeşitli filamentler alabilirsin. Malzemelerini düzenlemek istersen (ki bu çok önemli bence) çekmeceli kutular alabilirsin. Eğer ayrıntılı maker işleri yapacaksan 3D kalem alabilirsin. Eğer yaptığın/yapacağın projeleri biraz daha açabilirsen ihtiyacın olan malzemeleri daha ayrıntılı şekilde yazabiliriz.
 
Bir tane multimetre edinin.(buzzerlı olması daha iyi olur)

Havyanızın ve lehim telinizin olduğunu söylemişsiniz yok ise ayrı yeten lehim pastası, lehim temizleme teli ve lehim pompası alın.

Devreler için delikli pertinaks olması lazım adı onlardan alın. (robolinkmarket'ten bulabilirsiniz)

Arduino almak istediğinizde gidip sadece Arduino almayın, Trendyol üzerinden 160-190 TL arası Arduino seti bulabilirsiniz hem Arduino hem de komponent sahibi olursunuz. (makerobotik iyi iş yapıyor)

Baskıları düzene sokmak için, zımpara ve dramel almanız iyi olur. Ayrıca şarjlı matkap takımı sahibi olmanız yararınıza olacaktır.

Robolinkmarket'i indirip bir gezintiye çıkın orada işinize yarayacak neredeyse her şeyi bulabilirsiniz.

Kapalı devre mükemmel devreler drone multikopter yapacağım.

Fırçasız motorlar, motor sürücüleri, Bluetooth modülleri, LED'ler, joystickler, pervaneler, yüksek akım verebilecek pillere ve bolca araştırmaya ihtiyacınız olacak.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı