Arduino PWM pinleri yerine analog pinler kullanılabilir mi?

PWM yerine analoglar kullanılabilir mi?

• Evet

• Hayır

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Affansen

Kilopat
Makaleler
1
Projemi hazırlarken baktım her şey tamam. Ama sonrasında ekstradan PWM pini gerekti. Kartın üzerindekiler yetmiyor. Motor sürücü kartına giden hız kontrol pinlerini analog pinlerine bağlasam olur mu?
Ya da mesela LED. Onu da Analog'a bağlasam aynı işi görür mü?

1598971903463.png

Projemi hazırlarken baktım her şey tamam. Ama sonrasında ekstradan PWM pini gerekti. Kartın üzerindekiler yetmiyor. Motor sürücü kartına giden hız kontrol pinlerini analog pinlerine bağlasam olur mu?
Ya da mesela LED. Onu da Analog'a bağlasam aynı işi görür mü?

Eki Görüntüle 654867

Sanırsam olmuyor. Analogda Pin'leri kullanamadığına göre Pinleri'de analogda kulanamazsın.

Yani aradaki hassasiyeti yakalayabilir miyim?
Daha önce hem Arduino hem de motor sürücüsü kullandım. Analog pinler ile motor sürücüsünü kontrol ediyordum yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca yanında çizgi olan pinler de analog taklidi yapabiliyor diye biliyorum. Hassasiyet konusunda bir fark olup olmadığından emin değilim.

Motor sürücü kartı eğer PWM sinyal bekliyorsa Analog pin kullanılamaz.
Çünkü kart gelen sinyalin Duty_Cycle değerine göre hız ayarlıyacaktır.
Eğer Motor sürücü kartı analog ise yani gelen voltajın ortalamasına bakar. PWM anahtarlama ile Analog sinyali taklit edebilir. Yani 5V 50% Cycle ile anahtarlama yapan PWM sinyalini Avometre ile ölçerseniz 2.5V değerini görürsünüz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı