Arduino PWM pinleri yerine analog pinler kullanılabilir mi?

PWM yerine analoglar kullanılabilir mi?

• Evet

• Hayır

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Kısaca yapabilirsiniz Arduino'ya analog girişini PWM gibi davrandırıp voltaj ayarlaması veya LED dimming yaptırabilirsiniz. Fakat dediğim gibi PWM kodunu ilgili pine kendiniz yazmanız gerekir hazır PWM gibi olmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu video işinizi görebilir belki.

490 Hz, 976 Hz gibi değerler simule edilebilir mi bilmiyorum ama TCCR2B registerının değeri değiştirilerek bu değer bazı pinler için 65 KHz'ye kadar çıkabiliyor. Bkz.
----
Bazı makalelerde digitalWrite komutunun 1 pinin değerini değiştirmesi 3.4µs belirtilmiş. Yani saniyede 294.117 kere demek. (Başka hiç bir şey yapmadan.)
Optimize şekilde yapılırsa 490 Hz PWM sinyali oluşturulabilir.

Evde yoktum. Bayağı mesaj yazılmış. Hepinize teşekkürler. L298N kullanacaktım. Hız ayarı için PWM istiyordum. Tam analogları denerken önceki Bluetooth modülüm yanmıştı. Aradan 6 ay geçti. Yenisini yapmak istiyordum. O yüzden sormuştum. Örneğin analoglar ile Led parlaklığını ayarlayabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…