Arduino sıcaklığa göre fan hızı ayarlama ve servo motor ekleme

dogan1232

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Benim projem başlıkta belirttiğim gibi sıcaklığa göre otomatik fan hızı değişimi. Ben bu projeye ekstra buton bağlayacağız ve bu buton servo motora bağlı olacak, butona basınca servo hareket edecek ve fan kapanacak. Bunu nasıl entegre edebilirim projeye? Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar merhaba. Benim projem başlıkta belirttiğim gibi sıcaklığa göre otomatik fan hızı değişimi. Ben bu projeye ekstra buton bağlayacağız ve bu buton servo motora bağlı olacak, butona basınca servo hareket edecek ve fan kapanacak. Bunu nasıl entegre edebilirim projeye? Şimdiden teşekkürler.
Sıcaklık sensörü, PWM fan, servo ve buton. Butona basıldığında PWM fan'ın duty cycle 0% (analogWrite(PWMFANPINI, 0)), basılmazken sıcaklık sensöründen okunan değerin map ile ayarlanmış hal olacak.

Sıcaklık sensörü, PWM fan, servo ve buton. Butona basıldığında PWM Fan'ın duty cycle 0% (analogWrite(PWMFANPINI, 0)), basılmazken sıcaklık sensöründen okunan değerin map ile ayarlanmış hal olacak.

Teşekkür ederim fakat soruyu yanlış sormuşum. Yapmak istediğim mantık yukarıda belirttiğim gibi kodlar aşağıda paylaştığım metin belgesinde. Servo motor kodunu hız kontrolüne nasıl entegre edebilirim diye soruyu düzelteyim. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• servo.txt
    1 KB · Görüntüleme: 47
  • HIZ KONTROLÜ.txt
    3,7 KB · Görüntüleme: 139
Teşekkür ederim fakat soruyu yanlış sormuşum. Yapmak istediğim mantık yukarıda belirttiğim gibi kodlar aşağıda paylaştığım metin belgesinde. Servo motor kodunu hız kontrolüne nasıl entegre edebilirim diye soruyu düzelteyim. Şimdiden teşekkürler.
Dediğim şekilde Servi açısı 0 90 arası ise mesela map'lersin.

Dediğim şekilde servi açısı 0 90 arası ise mesela map'lersin.

Hocam servoyu yapamadık. Sisteme kesme olarak buton ekleyip butona basıldığında fan dursun ve buzzer ötsün istiyoruz. Kodu yazamadık. Yardımcı olabilir misiniz?

Evet bunu da halletik. Bu sefer kesme olan butona basıldığında LCD ekranda acil durum yazısı çıkmasını istiyoruz ona bayağı uğraştık ama çözüm bulamadık.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı