Rehber Arduino Uno İle En Basit Ambilight Yapımı

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 3600 | RX6600XT Speedster Qick 308 8GB | Kingston Fury Beast 2x8GB RAM | 2TB HDD + 1TB SSD | Attack Shark X2Pro | Bloody B930 | H2002P | MSI CREATOR Z17
Meslek
Grafik Tasarım
Merhaba,

1.5 Metre WS2812B şerit LED ve 1 adet Arduino Uno ile neredeyse herkesin yapabileceği Ambilight ışıklandırması için hazır olun.

LED'leri ölçüp kesin, ok yönlerine dikkat ederek lehimleyin ya da birleştirme aparatı kullanın, 5V, GND ve D girişinden kablolar çekin ve Arduino üzerindeki yerlere bağlantısını sağlayın.
Arduino programından kütüphanenize FASTLED'i ekleyin.

Kodu Ekleyin(NUM_LEDS 90 yazan yerdeki 90 sisteme bağlı LED sayısı bende 90 adet var diye 90 yazılı ve LED_PIN 5 de bende 5. porta bağlı diye 5 yazılı):
#include <FastLED.h>
#define LED_PIN 5
#define NUM_LEDS 90
#define LED_TYPE WS2812B
#define COLOR_ORDER GRB
#define BRIGHTNESS 64
int Hue = 0;
int dot = 0;
CRGB leds[NUM_LEDS];
void setup() {
// put your setup code here, to run once:
LEDS.addLeds<LED_TYPE, LED_PIN, COLOR_ORDER>(leds, NUM_LEDS);
FastLED.setBrightness(BRIGHTNESS);
}
void loop() {
// put your main code here, to run repeatedly:
for(int dot = 0;dot < NUM_LEDS; dot++){

for(int Hue = 0;Hue <255; dot++){
Hue = Hue + 10;
if (Hue == 0){
Hue = 10;
}
leds[dot] = CHSV(Hue, 255, 255);
FastLED.show();
}

delay(100);

}
}

Prismatik uygulamasını indirip LED adetlerinize ve bağladığınız yönteme göre sistemi çalıştırın.

Maksimum 400₺ bütçe ile film, dizi ve oyun keyfinizi yükseltecek müthiş bir proje.

Tanıtım videom:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RGB test videom:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam merhaba, rehberinizi yapmak istiyorum monitörüm 27 inç kaç metre LED almam gerekiyor ayrıca Arduino olarak ne almalıyım?

@Hexa Force

Son düzenleme:
Hocam biraz geç oldu kusura bakmayın ama bende 27 inç kullanıyorum ama ben 1 metre tercih ettim siz 1.5 metre veya 2 metre kullanırsanız ideal olacaktır ayrıca merak ediyorum metrede 60 led olan sisteme adaptör şart mı? Gpt port falan yanabilir diyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı