Arduino UNO kablosuz kod nasıl yüklenir?

braveman

Kilopat
Katılım
25 Mayıs 2015
Mesajlar
29
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arduino UNO yada Nano'ya kablosuz kod yüklemek istiyorum.
Arduino bir PC'den 10 metre uzaklıkta başka bir yerde. Bluetooth ile yapabilirsem HC-05 modülü bende var. Android telefonlarda da Arduino programı yükleyip OTG kablo ile Arduino'ya bağlanıp kod yükleniyor. Bu şekilde istemiyorum. Google'da araştırdım, böyle bir başlıkta video ya da konu bulamadım. Denemiş ve bu şekilde çalıştırmış arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teknik olarak yapılabilir ama yine de karşıda da küçük bir bilgisayar mantığı olması lazım çünkü yazma işlemine sadece USB'den izin veriliyor.
 
Anladığım kadarıyla bu Arduino Nano ve Uno da bluetooth ile uzaktan bağlanıp yazılım atamıyoruz. Benim sorunum da arduino kart pcye getirilmiyor. Kart bir roleleri kontrol eden bir bir pano içinde. Ondan böyle kablosuz bir yöntem aradım. Röle çalışma zamanlarını kartı zırt pırt sökmeden bu işi yapmayı düşünüyordum.

Bir tane site var. Ama site yabancı . Technopat bu attığım linki engellermi bilmiyorum. Arduinoya hakim olan arkadaş bu siteyi incelesin. olur bu denirse bunu uygulayım. Arduino-Wireless-Over-Bluetooth . bu da videosu. Program an Arduino Wireless over Bluetooth
 
Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla bu Arduino Nano ve Uno da Bluetooth ile uzaktan bağlanıp yazılım atamıyoruz. Benim sorunum da Arduino kart PC'ye getirilmiyor. Kart bir roleleri kontrol eden bir bir pano içinde. Ondan böyle kablosuz bir yöntem aradım. Röle çalışma zamanlarını kartı zırt pırt sökmeden bu işi yapmayı düşünüyordum.

Bir tane site var. Ama site yabancı. Technopat bu attığım linki engeller mi bilmiyorum. Arduino'ya hakim olan arkadaş bu siteyi incelesin. Olur bu denirse bunu uygulayım. Arduino-Wireless-Over-Bluetooth. Bu da videosu. Program an Arduino Wireless over Bluetooth

Yani olabilir gibi ama bunun için iki Arduino lazım gibi geldi biri Bluetooth'u kontrol edecek ve diğer karta yazılım yükleyecek.
 
Yani olabilir gibi ama bunun için iki Arduino lazım gibi geldi biri Bluetooth'u kontrol edecek ve diğer karta yazılım yükleyecek.
Üstad bu arduino kart olayından vaz geçsem. ESP32-WROOM-32U Wifi Bluetooth Geliştirme Kartı 38 Pin cihaz alsam . Bu kart ile yazılımı kablosuz atabilirmiyim. Cihazın olduğu yerde modem yok. Telefondan kodu ESP32-WROOM-32U atacağım .

Bu kart üzerinde anten soket yeri var. Acaba bu kartın da kendi dahili anteni varmıdır. Bu kart olursa anten alacakmıyım. Bu kartı beğenmemim sebebi sanki bunun pin sayısı diğer esplerden fazla gibi. Ve o anten yeri ekstra anten takmak içindir diye düşündüm.
 
İnternetten biraz araştırdım ama yazılımı kablosuz atmayla ilgili bir şey bulamadım yine kablo ile PC'den atıyorlar.

Galiba alternatif çözümlere gitmeliyiz. Rölelerin zamanını neden değiştiriyorsunuz kodda değişiklik yaparak ve birkaç ekstra komponent ekleyerek butonlar ile zaman ayarı yapılabilir diye düşünüyorum.

Bu sayede kodu sürekli bilgisayardan düzenlemek yerine direkt Arduino'ya bağlı butonlarla yapabilirsiniz.
 
@Elliot Türkinson . Üstad projede röle ile bir makinenin bir ayarını kumanda ediyorlar. makine start verdimi. Arduino pinine buton olarak basıyor. Buna göre belli bir zaman sonra belli kontaktörleri çekip bırakıyor. Yapıyı kuran kendi kafasına göre kurmuş. Makineyi kullanan elemanda kendine göre o röleleri kendi gidip zamanını değiştiriyor. Öğretmişler kodu alıp kopyalıp laptop ile arduinoya beli zamanlarda takıp yazılım atıp kullanıyor. Buradaki sorun . habire götürdüğü laptop başına gelmeyen kalmıyor. Bu yüzden Projeyi başka bir firma gelip plc bir sistem kuracak.

Benim derdim. Bu arduino ile bir sürü proje yapılıyor. Kablosuz kod göndermek bu kadar zor olmasa gerek dedim. Bakındım böyle bir konu Türkçe bulamdım.

Ama bunu Esp32 modülleri ile yapıyorlar. Nesnelerin interneti diye kim uydurdu ise bu ismi böyle projeler ile kablosuz kod atıyorlar . NodeMCU'ya Kablosuz Olarak Kod Yükleme - OTA (Over The Air) Esp32 bu kablosuz kod yükleme yapıyorsa arduino neden yapamıyor fikrinden yola çıkarak konuyu açtım.

Bahsettiğim makine bu arduino röle kartından vazgeçsede ben fikir olarak kablosuz kod yükleme olayını yapmak istiyorum. Bir kere kurt düştü aklıma.
 

Geri
Yukarı