Arduino UNO ve USB 3.0 uyumsuz

Arduino UNO kullanıyorum. Mavi kablosunun ucu USB 2.0 ama benim laptopumun girişi USB 3.0 ve bu yüzden uyumsuzluk oluyor. Ne yapmalıyım? Mavi kablo dediğim bir ucu Arduino'ya diğer ucu bilgisayara bağlanan kablo.

Dosya Ekleri

• images-2.jpeg
    16,2 KB · Görüntüleme: 43
Arduino'nun algılanması için kurulan sürücüler vardı kurdunuz mu?

Bazı "garip" kontrolcülere sahip sistemler haricinde USB 3.0 üzerinde 2.0 tamamen destekleniyor, bu yüzden bu ihtimal çok yüksek değil bence. Yukarıda söylendiği gibi klon arduino'lar için ayrıca bir driver kurulması gerekiyor, yapmadıysanız:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arduino'nun algılanması için kurulan sürücüler vardı kurdunuz mu?
Arduino programını kurduğum zaman ekrana bazı şeyler gelmişti bunlar yüklensin mi gibi. Sanırım onları diyorsunuz ve evet hepsini yükledim.
Ama bilgisayar algılamıyor?

Arduino programını kurduğum zaman ekrana bazı şeyler gelmişti bunlar yüklensin mi gibi. Sanırım onları diyorsunuz ve evet hepsini yükledim.

Bir önceki yorumumda attığım videodan veya bir benzerinden bakarak Aygıt Yöneticisi üzerinden yapılması gereken driver'ı kurdunuz mu? Orjinal olmayan (klon) arduinolarda CH340 driver'ının ayrıca kurulması gerekiyor.

Edit: Videonun altında verilen driver linki ölmüş, şuradan indirebilirsiniz:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…