Ardunio nedir?

LinkAdam

Hectopat
Arkadaşlar selam, sorum başlıktaki gibi. İnternetten baktım fakat istediğim soruların cevaplarına ulaşamadım. Mesela sorularımdan biri, Arduino programlama için gereken bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arduino bir Giriş/Çıkış (Input/Output) kartı ve Processing Programlama dilinin uygulamasını barındıran bir fiziksel programlama platformudur. Arduino tek başına çalışan interaktif nesneler oluşturmak için kullanıldığı gibi bilgisayar üzerinde çalışan yazılımlarda da kullanılabilir.

Kaynak / Daha fazla bilgi

Arduino bir Giriş/Çıkış (Input/Output) kartı ve Processing Programlama dilinin uygulamasını barındıran bir fiziksel programlama platformudur. Arduino tek başına çalışan interaktif nesneler oluşturmak için kullanıldığı gibi bilgisayar üzerinde çalışan yazılımlarda da kullanılabilir.

Kaynak / Daha fazla bilgi
Hocam oraları bende biliyorum. :) Fiziksel programlama ne demek mesela?

Ardunio bir kaç yılımı verip, gelişmeye çalıştığım ama asla istediğim yere gelemeyeceğimi anlayınca saldığım geliştirme zımbırtısıdır. Bilgisayar üzerinden kodlar, ek devre elemanları takarak geliştirirsiniz. Bu kadar.

Hocam oraları bende biliyorum. :) fiziksel programlama ne demek mesela?

O konuda bir fikrim yok fakat şu resimleri atabilirim. Belki anlaşılabilir...

1619264892926.png

1619264922434.png

1619264952063.png

Fotoğraf kaynakları.

Tamamdır, teşekkürler. Normalde C# programlama yapıyorum ve karşıma çıktı. Farklı bir şey sanıyordum tam başlayacaktım iyiki başlamamışım.

Arduino'ya kart gözü ile bakarsanız gelişemezsiniz.

Tamamdır, teşekkürler. Normalde C# programlama yapıyorum ve karşıma çıktı. Farklı bir şey sanıyordum tam başlayacaktım iyiki başlamamışım.

C# ve Arduino'da bulunan C++ ayrı iki bambaşka dildir, nasıl aynı oluyor? 🤣

Arduino proje kartıdır, bir çok şeyi yaptırabilirsin, şöyle düşün:
Giriş > İşlem > çıkış .
Mesela Işık sensöründen bi değer okunuyorsa ona göre işlem yapıp bunu bir çıkışa dönüştürebilir, motor döndürebilir, lamba yakabilir, röle açabilir vb.
Örnekler çok. Direksiyon da yapabilirsin encoderin ile. Potansiyometrelerinde ışığın yanıp sönme süresini dahi ayarlayabilirsin.
Arduinoya Arduino yazılımıyla kod yüklüyorsuni çok zor değil. Pinleri tanımlıyorsun, ne olunca ne yapacağını bir de.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı