Arena breakout ınfinite erken erişime açıldı

Daha fazla  
Uzun süredir beklenen, Escape from Tarkov Killer olabilir gözüyle bakılan, oynaması ücretsiz arena breakout ınfinite 13.08.2024 saat 04.00 itibarıyla erken erişime açıldı arkadaşlar.

Escape from Tarkov'a tonla para vermek istemeyen ancak shooter-looter extraction türünden hoşlanan oyuncular için abı çok çok iyi bir alternatif olabilir.

Kapalı test sürecinde de oynamış birisi olarak söyleyebilirim ki oyun muazzam bir potansiyele sahip. çok azılı bir Escape from Tarkov oyuncusu ve fanı olarak itiraf etmem gerekiyor ki, bu oyun EFT'yi bitiremese de çok büyük darbe vurur.

Aşağıda yazacaklarımı biraz daha Escape from Tarkov ile kıyaslayarak yazacağım. Ne de olsa bu türün atası, babası Escape from Tarkov'dur.

""""""benim açımdan;""""""

artıları;

• Oynaması ücretsiz (F2p). Elite adında bir premium sistemi var. Öyle çok pahalı da değil. Fazladan stash vs veriyor. Görünüşte ilk zamanlarda olmasa da olur gibi geldi bana. O yüzden F2p durumu ağır bastığı için artı olarak yazdım.
  • Çok iyi grafikleri var. Yüksek ayarlarda oynadıkça gerçek bir sanat eserine bakıyorsunuz adeta.
  • Performans ve optimizasyon sıkıntısı yok. Gerçekten yağ gibi akıyor oyun şu anda. 6-7 senelik sistemlerde bile stabil 60 FPS veriyor, çokça test videosu var YouTube'da.
  • Escape from Tarkov'a kıyasla çok ciddi anlamda qol geliştirmeleri var. bilmeyenler için quality of Life (qol) oyunda sizin işinizi kolaylaştıran özelliklere verilen genel addır. mesela EFT'de bir RAID'e girip çıkınca yarım saat kasa ve markette vakit kaybederdiniz, abı'de ise tam tersi. RAID'den çıktıktan sonra zaman kaybınız minimuma iniyor.
  • Görev sistemi çok açık. Her şeyi rahatlıkla anlayabiliyor ve bulabiliyorsunuz.
  • Harita var. Evet, EFT'de yeni oyuncuları en çok kanser eden, sürekli Alt Tab atmanıza ve harici sitelere bakmanıza sebep olan şey harita bu oyunda var.
  • Silah ve modlama olayını hem artı hem de eksi olarak yazacağım. Artısı şu, menüsü, arayüzü çok kolay, 1-2 dakika harcayarak hiç bilmediğiniz bir silahı bile modlayabilirsiniz. EFT'ye göre çok daha temiz ve yalın. Ancak aşağıda da belirteceğim üzere silah ve mod sayısı şu anlı EFT'ye göre daha az.
  • Oynanış oturaklı. Tıpkı EFT gibi ağır ancak oturaklı bir oynanışı var. Zaten bu türde Battlefield, CoD gibi hop oraya hop buraya zıplayıp, uçup kaçmak gibi eylemler olmuyor.
  • Henüz sayı olarak çok fazla haritası yok ama yapılan haritalarda her tipten oyuncuya göre bir strateji geliştirilebiliyor. Pusan da, rush atan da, kıyıdan köşeden PvE yapıp loot yapmak isteyen de, PvP delisi insanlar da her türlü alan buluyor kendisine. Dengeli haritalar var şu anda.
  • AI Scav'ler EFT'den daha kolay ama daha mantıklı hareket ediyorlar. Öyle hile açmış gibi direkt kafanıza mermi yağdıran botlar yok, şahsen hoşuma gitti.
  • Çatışmalar oldukça gerçekçi, silah tepkileri güzel.

eksileri;

• Ufak tefek pay to Win öğeleri göreceğiz mutlaka. Özellikle stash boyutu, secure container gibi bazı şeyler oyuna para harcayanları "bir tık" ileri atacaktır. Ama sonuçta bu bir hardcore-FPS oyun, yani RAID'e girdiğinizde kimse sizden daha iyi değil para ödemiş ve stash vs almış diye.
  • Ambiyans bir tık yavan kalmış. Yani özellikle EFT oynadıysanız geçmişte, ortam sesleri, o kasvetli ağır hava abı'de yok. Biraz daha geliştirilebilir bu olay. Ufak tefek sis, toz, rüzgar efektleri eklemeyle, yabani hayvan sesleri vs. İle çözülmeyecek şey değil.
  • Silah sayısı EFT'ye göre az. Ama herhangi başka bir oyuna göre bakılırsa epey yeterli. EFT de ilk çıktığında böyle yüzlerce silah ile çıkmamıştı. İllaki getirirler zamanla diye düşünüyorum.
  • Bölüm dizaynları iyi ancak extraction noktaları biraz daha birbirine uzak olmalı kanaatindeyim. Oyuncular daha fazla dolaşmalı haritada.
  • Seviye kasma sistemi şimdilik EFT'nin basitleştirilmiş hali gibi. Yine EFT de ilk çıktığında yavandı bu konuda. Zamanla gelişti. Abı de gelişecektir diye tahmin ediyorum.

Toparlarsam, abı'nin geliştirici ekibi ne yaptığını biliyor gibi duruyor ve bunu hissettiriyor. En azından bana bu hissiyatı verebildiler. eğer mikro-ödeme batağına düşmeden düzgünce oyunu geliştirirlerse emin adımlarla kült bir oyun haline gelebilir abı.

Bu türün sevdalısı olarak, naçizane fikrim, bir şans verin eğer türü seviyorsanız. Beklentilerin üstünde çıkmayı başarabilmiş bir erken erişim uzun yıllardır görmüyordum ben. Şu sıralar ilaç gibi geldi. Eğer hızlı ve isabetli bir gelişim süreci izlerlerse pek çok insan bağlanabilir abı'ye.

yeni güncellenen minimum sistem gereksinimleri aşağıdaki gibidir. Steam sayfasında henüz güncellenmedi, orada yazanlar mayıs'taki kapalı test içindi.

işlemci = Intel i5 - 7500 / AMD Ryzen 5 1400
ekran kartı = NVIDIA GTX 960 / AMD RX 560
RAM = 16 GB
DirectX = 12
depolama alanı = 60 GB (SSD öneriliyor)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende hemen heyecanlandım
Ekran görüntüsü 2024-08-13 103202.png

İstek listeme ekledim, nasıl erken erişim başvurusu yapabiliriz.
Şu anda kendi sitesinden erişim sağlayabiliyorsunuz.
Arena Breakout: Infinite
Dostlar resmi sitesinde 126.6 GB olarak indirme işlemi başlatıyor oyuna girer miyim acaba boşa indirmeyim?
İlginç, çünkü şu an bende yüklenmiş hali 52.3 GB yer kaplıyor sadece. İndirirken de 50.7 GB yer istiyor. Yine de bir deneyin isterseniz, bir şey diyemedim çünkü.

Son düzenleme:
Bu arada konuyu Online Oyunlar kısmına açmıştım, belli ki yanlış yere açtığım için Oyun Haberleri kısmına taşınmış. Haliyle taşınırken de bütün yazı biçimlendirme özellikleri kaybolmuş. Bazı büyük-küçük harf problemleri oluşmuş. Epeyce yazı renkleri, formatları vb şeyleri düzenleyerek açmıştım ama hepsi atttaaa gitmiş taşınma esnasında :) Kusura bakmayın arkadaşlar. Böyle dümdüz yazı olarak görünmesini istemezdim uzun bir konunun. Sağlık olsun diyelim :)

F2P olması elbette iyi. Oyun firması umarım hırsına yenik düşmez ve oyunu P2W yapmaz. Açıkçası sanmıyorum yapacaklarını.

Gece açtım indirmeye koydum sistem gereksinimlerine bakmadan, sabah açtığımda ram yetersiz oynayamassın uyarısı aldım. 16 GB'tan az RAM'iniz varsa indirmeyin hiç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı