ARGB fanlar için uygun kontrolcü tavsiyesi

Lordenmarious

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda Temu'dan Prism 4 Pro ARGB fan aldım. Fanlarda daisy-chain bağlantı özelliği var ve 4 pin PWM + 3 pin 5V ARGB kablolarıyla geliyorlar.
Ürün link

PWM (4 pin) kısmını anakartımdaki boş SYS_FAN2 slotuna bağlayabiliyorum, burada bir sorun yok.

Fakat anakartımda ARGB header (5v 3-pin) olmadığı için fanların ışıklarını kontrol edemiyorum.

Benim istediğim şey:

1. fanların hızını anakarttan (BIOS üzerinden) kontrol etmeye devam etmek,

2. ışıkları ise uzaktan kumanda ile veya gerekirse yazılımla kontrol edebilmek.

Şu an piyasada çok fazla ARGB kontrolcü / hub var ve bazıları sadece dağıtıcı, bazıları ise gerçekten kontrol edici oluyor. Karışıklık yaşadığım için sizden tavsiye almak istedim.

Sorularım:

1. Türkiye'de (Hepsiburada, Trendyol, Amazon TR, N11 vb.) Veya Temu'da bulabileceğim uygun fiyatlı, kumandalı ARGB kontrolcü öneriniz var mı?

2. sadece hub değil, gerçekten kendi başına çalışabilen kontrolcü almam gerektiğini biliyorum. Bu ayrımı yaparken nelere dikkat etmeliyim?

3. fanlarım daisy-chain destekli olduğundan tek hatta toplayabilirim. Bu durumda en mantıklı çözüm sizce hangisi olur?

Her türlü tavsiyenizi ve ürün önerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler 🙏

Hocam ben bu ürüne fandan gelen rgb kablolarını takacağım ama zaten daisy chain olduğu için 1 port bana yeter 6 port fazla değil mi? Sizce her fanı ayrı olarak mı takmalıyım?

Bir de bu üründe pwm 4 pin girişi de var, yani bu üründen çıkıp anakarta bağlayabilirim tüm fanlarımı, doğru mu?

Sizin derdinizi bu ürün çözecektir hocam. İstediğiniz her şey var bunda. Hatta daha fazlası. Ben de kullanıyorum ve çok memnunum. Sormak istediğiniz ekstra bir şey olursa yanıtlarım.

Hocam şimdi nerde sadece tek girişli kumandalı hem ledleri hem fanları çalıştıracak kontrolcü bulacaksınız. Her fanı ayrı ayrı takmanız tabii ki enerji dağılımı açısından daha iyi. Animasyonla riçin de öyle. Kontrolcünün anakarta bağlama kablosunda hem ARGB hem de Fan girişine takılan uçlar var. Onlar sayesinde anakarttan aldığı komutlarla da çalışıyor, hiç anakarta takmadan sizin kumandadan verdiğiniz komutlarla da. ARGB ledleri sadece kontrolcüden dahi birçok animasyonlu şekilde dğeiştirebilirsiniz. Aynı zamanda da PWM kasa fanı çoğaltıcısı görevi de görüyor. Yani işlevleri çok. En güzel yanı da kumandasının 2.4 ghz olması. Yani kızılötesindeki gibi kumandanın alıcıyı görmesi gerekmiyor. Odanın bir yerinden bassanız bile genelde çalışıyor.

Hocam şimdi nerede sadece tek girişli kumandalı hem LED'leri hem fanları çalıştıracak kontrolcü bulacaksınız. Her fanı ayrı ayrı takmanız tabii ki enerji dağılımı açısından daha iyi. Animasyonla riçin de öyle. Kontrolcünün anakarta bağlama kablosunda hem ARGB hem de fan girişine takılan uçlar var. Onlar sayesinde anakarttan aldığı komutlarla da çalışıyor, hiç anakarta takmadan sizin kumandadan verdiğiniz komutlarla da. ARGB LED'leri sadece kontrolcüden dahi birçok animasyonlu şekilde dğeiştirebilirsiniz. Aynı zamanda da PWM kasa fanı çoğaltıcısı görevi de görüyor. Yani işlevleri çok. En güzel yanı da kumandasının 2.4 GHz olması. Yani kızılötesindeki gibi kumandanın alıcıyı görmesi gerekmiyor. Odanın bir yerinden bassanız bile genelde çalışıyor.

Bu aleti Power'e bağlayıp PWM ile anakarta bağladığımız senaryoda anakarttan hiçbir şekilde güç çekmiyor değil mi?

Bu aleti Power'e bağlayıp PWM ile anakarta bağladığımız senaryoda anakarttan hiçbir şekilde güç çekmiyor değil mi?
Hayır çekmiyor. Tüm gücü PSU'dan kontrolcüye bağladığınız Sata kablosundan alıyor. Anakarta fan bağlama başlığında yanlış hatırlamıyorsam sadace Data hattı var. ARGB için de öyle. Aldığınızda pişman olacağınız hiç bir durum yok yani.

Hayır çekmiyor. Tüm gücü PSU'dan kontrolcüye bağladığınız Sata kablosundan alıyor. Anakarta fan bağlama başlığında yanlış hatırlamıyorsam sadace Data hattı var. ARGB için de öyle. Aldığınızda pişman olacağınız hiç bir durum yok yani.
hocam merhaba, bu ürünle alakalı ufak bi sorum olucak cevaplarsanız sevinirim. anakartımda sadece rgb portu var, ona da kasamın içine koyduğum led şeridi taktım. kasamın önündeki kendi 2 fan da argb özelliğine sahip. ben bunları anakarta takamıyorum doğal olarak. Fanları çalıştırabiliyorum fakat ışıklarını kullanamıyorum, bu attığınız linkteki üründe hem fan gücü hem fan ışığı portları var sanırsam bu güzel fakat gücü sadece psu dan mı çekiyor yoksa anakarttan bir kablo daha takmamız gerekiyor mu? Eğer gerekmiyor ise psu dan sata ile güç verebileceğim için almak istiyorum. şimdiden teşekkürler

hocam merhaba, bu ürünle alakalı ufak bi sorum olucak cevaplarsanız sevinirim. anakartımda sadece rgb portu var, ona da kasamın içine koyduğum led şeridi taktım. kasamın önündeki kendi 2 fan da argb özelliğine sahip. ben bunları anakarta takamıyorum doğal olarak. Fanları çalıştırabiliyorum fakat ışıklarını kullanamıyorum, bu attığınız linkteki üründe hem fan gücü hem fan ışığı portları var sanırsam bu güzel fakat gücü sadece psu dan mı çekiyor yoksa anakarttan bir kablo daha takmamız gerekiyor mu? Eğer gerekmiyor ise psu dan sata ile güç verebileceğim için almak istiyorum. şimdiden teşekkürler
Hocam bu kontrolcü özünde anakarta hiç bir şekilde bağlantısı olmasa dahi kumandasıyla hem ARGB ışıklarınızı hem de fanlarınızın hızını ayarlayabileceğiniz şekilde tüm isteklerinizi anakarttan bağımsız karşılayabiliyor. Anakarta yapılan tek bağlantı kablosu anakarttan sadece ARGB ve PWM datasını alıyor. Yani güç olarak sadece PSU Sata kablosuna bağlamak yeterli.

Hocam bu kontrolcü özünde anakarta hiç bir şekilde bağlantısı olmasa dahi kumandasıyla hem ARGB ışıklarınızı hem de fanlarınızın hızını ayarlayabileceğiniz şekilde tüm isteklerinizi anakarttan bağımsız karşılayabiliyor. Anakarta yapılan tek bağlantı kablosu anakarttan sadece ARGB ve PWM datasını alıyor. Yani güç olarak sadece PSU Sata kablosuna bağlamak yeterli.
teşekkürler hocam. Ufak bir şey daha sorayım, kutudan sata baglantı kablosu cıkıyor mu eğer cıkmıyorsa almam gereken sata kablosu linki atabilir misiniz? anakartım msi pro b650m-e

teşekkürler hocam. Ufak bir şey daha sorayım, kutudan sata baglantı kablosu cıkıyor mu eğer cıkmıyorsa almam gereken sata kablosu linki atabilir misiniz? anakartım msi pro b650m-e
Hocam PSU'nuzdan çıkan HDD, Sata vb. cihazlara güç verebilmenizi sağlayan bir kalbo vardır.

1757769220193.png

Ağzı bunun gibi ince ve geniştir. Hemen hemen her PSU'da bir kabloda 3'lü 4'lü şeklinde seri halde kablo şeklinde vardır. Herhangi boşta olan bir sata kablosuna bağlamanız yeterli kontrolcünüzü.

1757769299929.png

Böyle farklı farklı kablolar şeklinde olsa da Sata ucu zaten bir standarttır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı