Çözüldü ARGB Hub'a, GPU'nun ARGB PIN'i takılır mı?

• Konuyu başlatan sMug
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 42
  • Görüntüleme 2.675
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sMug

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI Bazooka B450M PRO-m2 v2
Ryzen 5 5600
PowerColor Red Devil RX6700 XT OC 12GB
2x8GB 3200MHz DDR4
1TB NVMe M.2 SSD / 2TB 7200RPM HDD
Aerocool AirHawk Duo ARGB 600W 80+
MSI Optix G27CQ4P 27" 165hz 1ms 2K
Arkadaşlar ekran kartımda ARGB bağlantı kablosu var fakat anakartımda yok, kasamda bulunan ARGB Hub'a, ekran kartımınkini bağlasam sonuç alabilir miyim?
Amacım kasamda ki reset tuşuna bastığımda kasa fanlarımın rengi değişiyor, ben bununla birlikte ekran kartımın ledleride değişsin istiyorum tabii mümkün ise.

CPU: MSI Bazooka B450M V2
GPU: PowerColor Red Devil RX 6700 XT
Kasa: Aerocool Airhawk Duo

Kontrolcümün fotoğrafını ekledim, işaretlediğim yerdeki bağlantı noktalarında "LED lights" yazıyor 3 pinli, ekran kartımın ARGB bağlantısıda aynı şekilde 3 pin.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2023-04-28 saat 12.04.15ww.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-04-28 saat 12.04.15ww.jpg
    195,5 KB · Görüntüleme: 110
Çözüm
Arkadaşlar ekran kartımda ARGB bağlantı kablosu var fakat anakartımda yok, kasamda bulunan ARGB Hub'a, ekran kartımınkini bağlasam sonuç alabilir miyim?
Amacım kasamda ki reset tuşuna bastığımda kasa fanlarımın rengi değişiyor, ben bununla birlikte ekran kartımın ledleride değişsin istiyorum tabii mümkün ise.

CPU: MSI Bazooka B450M V2
GPU: PowerColor Red Devil RX 6700 XT
Kasa: Aerocool Airhawk Duo

Kontrolcümün fotoğrafını ekledim, işaretlediğim yerdeki bağlantı noktalarında "LED lights" yazıyor 3 pinli, ekran kartımın ARGB bağlantısıda aynı şekilde 3 pin.

Doğru düşünüyorsunuz, kontrolcüden ekran kartı ARGB'si için, sinyal alabilirsiniz.
Sync modunda deniyorum zaten, bu modda normalde ledlerin kapalı olması lazım iken şuan egzoz da tek bir led yanıyor, öndeki fanlarda karışık renkler var.

Tek portta birden fazla fan olduğunu belirtebiliyormuşuz. Onuda denedim led sayısnı bilmiyorum kafadan salladım ama o kadar önemli değildir sanırım

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-03-11 133625.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-11 133625.png
    108,2 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran görüntüsü 2024-03-11 133644.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-11 133644.png
    116 KB · Görüntüleme: 24
Kasanın kullanım kılavuzuna baktım sitesinden, 3 saniye anakart ile buton arası geçiş diyor sync dediğimiz mod bu olsa gerek ama maalesef sonuç alamıyorum. Ledler karışık renklerde kalıyor. Programdan kontrol edilmiyor.

6 saniye tamamen kapatır diyor fakat o da işe yaramıyor, aynı şekilde kalıyor ledler.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-03-11 134300.png
    Ekran görüntüsü 2024-03-11 134300.png
    70,5 KB · Görüntüleme: 25
Razer'da ki kabloyu çıkartıp sync moduna aldığımda ledler kapanıyor, olması gerektiği gibi.
Kabloyu bağladığım anda ledler yine karışık şekilde yanmaya başlıyor.

Aynı işlemi razer'ın programındaki fan bağlantı ayarlarını sıfırlayarak yaparsam, kabloyu bağladığımda ledler kapalı kalmaya devam ediyor fakat razer'a tarama yap dediğim anda ledler yine karışık modda yanmaya başlıyor.

Yani aslında program çalışıyor bir sinyal gönderiyor, kasada sync modunda fakat arada bir yerde bir problem var.

1710155764454.png

İşe yaramıyor maalesef. Zaten fotoğrafta ortadaki kısımda tarama butonu var, 3 denememin 2sinde uyumlu argb cihaz bulunamadı diye hata veriyor. 1500 tl çöpe attım sanırım razer'ı alarak.

Çalışma prensibinde sorun yok, kasa kontrolcüsünde problem olabilir, bakın bu videoda, tam olarak size anlattığım şekilde çalıştırıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet aynı şekilde çalıştırıyor. Bilmiyorum gpu ledlerini gayet düzgün şekilde kontrol edebiliyorum kasada ki kontrolcüye bağlı iken (gpu yazılımı üzerinden). Hatta başka kablom olmadığı için ekran kartında ki 3pinli kabloyu çıkartıp direk razer a takmıştım.

Ne yapmamı önerirsiniz başka, kasanın kontrolcüsünü mü değiştirmeliyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı