ARGB Kontrolcü Önerisi

Hocam 2 senedir kullanıyorum ve arkadaşımız da sadece ARGB kısmını kullanacak. Daha öncesinde bir süre PWM fanlarım için de kullanmıştım ve kumandası üzerinde fan kontrolünü anakart veya kontrolcü modu arasında geçiş yapabiliyordum. Bir sorun yaşmadım yani. Anakarta da sadece PWM data kısmından bilgi alacak kadar bağlanıyor, belki o nedenle BIOS'ta falan görünmeyebilir ama sistmein ısısına göre hareket ediyordu. ARGB kısmında da hiç problem yaşamadım. Şu anda anakart modunda kullanıyorum ama bazen test amaçlı kumandayla da kullanıyorum. 2 3 kişiye daha aldırdım ve sorun yaşadıklarını duymadım. Pil de içinden çıkmıştı bende.

Hiçbir şekilde kontrol edemedim anakart üzerinden. Açtığım konu da burada:

@Emir M. Hocam bu Raijintek kontorlcüde fan hızları vs. anakart üzerinden ayarlanabiliyor mu? Anakartımda PWM desteği mevcut. Bir de RGB'leri yazılım vs. ile kontrol etme şansımız var mı?

Fanları anakart üzerinden kontrol edebilirsiniz, kablosu mevcut. ARGB'leri yazılımdan kontrol etmek istiyorsanız da anakartınızda ARGB girişi olması lazım, başka türlü çok zor.

Hiçbir şekilde kontrol edemedim anakart üzerinden. Açtığım konu da burada:

Fanları anakart üzerinden kontrol edebilirsiniz, kablosu mevcut. ARGB'leri yazılımdan kontrol etmek istiyorsanız da anakartınızda ARGB girişi olması lazım, başka türlü çok zor.
Hocam belki 9 senenin üzerine bu bahsettiğiniz sorunu düzeltmiş olabilirler :D Baya eskiymiş konu.

Ne 9 senesi hocam? :D Bu sene açıldı konu.
Ya ben katılım tarihinizi görmüşüm pardon ahahaha. Mesai arası dikkat biraz dağınık olabiliyor. Ama sonuçta ARGB olarak çok başarılı bir kontrolcü Kumandası sayesinde. Dediğim gibi ye tip çoğaltma kablolarıyla fanlar çok daha etkili çalışıyor direkt anakarta bağlanarak.

Ben Dark'ın diğer donanımlarını hiç kullanmadım. Sadece kontrolcü olarka kumandasıyla çok daha özgürce ve onlarca farklı animasyon ayarlanarak kullanılabiliyor. Her renk değiştirmek istediğimde kasanın arka kapağını aç kapa yapmak zorunda değilim. 2 seneye yakındır da bir kere bile sorun yaşatmadı.

Anakartınızda ARGB desteği olmadığı için yazılım konusunu unutun hocam. Kontrolcülerde yazılımlar sadece NZXT veya LIAN-LI gibi anakarta USB portundan bağlanan kontrolcüler dışında yazılımla ayarlanamıyor. Her defasında kontrolcüdeki düğmeye basmalısınız.

HOcam bu arada fanlarınızı Y tipi çoğaltıcılar ile anakartınıza da tamamen bağlayabilirsiniz. Her bir fan girişi 4 fana kadar rahatlıkla besliyor. Ben fanlarımı aynı marka ve modelleri grup halinde çoğaltıcılarla direkt anakarta bağladım. BÖylelikle fan ayarları BIOS veya uygulamalarda görünmesi konularında hiç sıkıntı yaşamadım.
Bilgi ve öneri için teşekkürler hocam bilmiyordum : ) Birazdan hepsine bakacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı