- Makaleler
- 26
Hocam 2 senedir kullanıyorum ve arkadaşımız da sadece ARGB kısmını kullanacak. Daha öncesinde bir süre PWM fanlarım için de kullanmıştım ve kumandası üzerinde fan kontrolünü anakart veya kontrolcü modu arasında geçiş yapabiliyordum. Bir sorun yaşmadım yani. Anakarta da sadece PWM data kısmından bilgi alacak kadar bağlanıyor, belki o nedenle BIOS'ta falan görünmeyebilir ama sistmein ısısına göre hareket ediyordu. ARGB kısmında da hiç problem yaşamadım. Şu anda anakart modunda kullanıyorum ama bazen test amaçlı kumandayla da kullanıyorum. 2 3 kişiye daha aldırdım ve sorun yaşadıklarını duymadım. Pil de içinden çıkmıştı bende.
Hiçbir şekilde kontrol edemedim anakart üzerinden. Açtığım konu da burada:
Çözüldü: Dark ARGB Hub, fanlar anakart tarafından kontrol edilemiyor
Bugün bu kontrolcüyü alıp taktım, bağlantılarını da düzgün bir şekilde yaptım. İlk başta çalıştırdığımda fanlar dönmedi sadece ARGB'ler yandı ancak SATA güç bağlantısı tam oturmamış onu biraz daha ittirince fanlar dönmeye başladı. Anakart tarafından kontrol edebilmek için PWM ve ARGB...
@Emir M. Hocam bu Raijintek kontorlcüde fan hızları vs. anakart üzerinden ayarlanabiliyor mu? Anakartımda PWM desteği mevcut. Bir de RGB'leri yazılım vs. ile kontrol etme şansımız var mı?
Fanları anakart üzerinden kontrol edebilirsiniz, kablosu mevcut. ARGB'leri yazılımdan kontrol etmek istiyorsanız da anakartınızda ARGB girişi olması lazım, başka türlü çok zor.