ARGB kontrolcümdeki giriş ne işe yarıyor?

Grevy

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2020
Mesajlar
89
Çözümler
1
DDDD04F6-98A0-4260-AE1D-4313CE0A750E.jpeg


Arkadaşlar benim sorum aslında bu beyaz girişle anakarta ARGB kontrolcüyü bağlayabilir miyim? Üstünde adreslenenbilirde yazıyor. Acaba bir kabloyla bunu bağlayabilir miyim kasama?
 
Önden falan birkaç açıdan daha fotoğrafını çekip atabilir misin? Bazı kontrolcüler ARGB fanları veya cihazları kontrol edebiliyor ama ana karta bağlanmıyor maalesef.
 
Önden falan birkaç açıdan daha fotoğrafını çekip atabilir misin? Bazı kontrolcüler ARGB fanları veya cihazları kontrol edebiliyor ama anakarta bağlanmıyor maalesef.

Pin değişimiyle bağlanılabilir. Uygun bir yazılımla da kontrol edilemeyen soketler bile kontrol edilebilir, halihazırda bir kontrolcü zaten. Pinleri uymuyorsa Kesip uygun pinleri bağlayarak takabilir ve kullanılabilir.
 
Pin değişimiyle bağlanılabilir. Uygun bir yazılımla da kontrol edilemeyen soketler bile kontrol edilebilir, halihazırda bir kontrolcü zaten. Pinleri uymuyorsa Kesip uygun pinleri bağlayarak takabilir ve kullanılabilir.
Bunun garantisi yok ama. Eğer kontrolcü ana karttan komut alabilecek bir modelse mümkün olabilir. Her kontrolcüde bu özellik olmuyor. bazıları sadece kumanda veya kasa önündeki reset düğmesine bağlanarak kullanılabiliyor.
 
Bunun garantisi yok ama. Eğer kontrolcü anakarttan komut alabilecek bir modelse mümkün olabilir. Her kontrolcüde bu özellik olmuyor. Bazıları sadece kumanda veya kasa önündeki reset düğmesine bağlanarak kullanılabiliyor.

Kumandaysa yine okay. Aktif enerji verebilecek bilgisayarı açıkken öyle düşünmek lazım. Basit elektrik şeklinde hatta isterse kontrolcüsüne kumanda bile ekleyebilir yok ise. Ufacık bir çip sonuçta.
 
Kumandaysa yine okay. Aktif enerji verebilecek bilgisayarı açıkken öyle düşünmek lazım. Basit elektrik şeklinde hatta isterse kontrolcüsüne kumanda bile ekleyebilir yok ise. Ufacık bir çip sonuçta.
Mesela benim Asus GT301 kasamın kontrolcüsü kasa üzerinden de kontrol edilebiliyor, ana karta bağlayınca da kontrol edilebiliyor. Bu iki kontrol arasında geçiş yapmak için 10 saniye kadar kasanın üzerindeki düğmeye basmam yeterli oluyor. Kontrolcüde böyle bir özellik olduğu için ben rahatlıkla bahsettiği gibi yapabiliyorum ama ucuz kontrolcülerde dışa dönüş bir çok özellik maalesef eksik oluyor fiyatının uygun olabilmesi adına.
 
Mesela benim ASUS GT301 kasamın kontrolcüsü kasa üzerinden de kontrol edilebiliyor, anakarta bağlayınca da kontrol edilebiliyor. Bu iki kontrol arasında geçiş yapmak için 10 saniye kadar kasanın üzerindeki düğmeye basmam yeterli oluyor. Kontrolcüde böyle bir özellik olduğu için ben rahatlıkla bahsettiği gibi yapabiliyorum ama ucuz kontrolcülerde dışa dönüş birçok özellik maalesef eksik oluyor fiyatının uygun olabilmesi adına.

Evet haklısınız. Benim dediklerim yine biraz uğraş ve emek isteyen şey, eksik oluyorsa biraz zor olabilir. Arkadaşın daha detaylı atması daha sağlıklı sanırım.
 
Arkadaşlar, şu an dışarıdayım ama daha detaylı resim çekip sizlerle paylaşacağım. En geç pazar günü paylaşım yapacağım. Değerli vaktinizi ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.

Arkadaşlar görselleri ekledim. Sorunum şu kasadaki ARGB kontrolcümün kumandası var. Benim asıl merak ettiğim konu. ARGB kontrolcüdeki o beyaz giriş var ya o giriş için kasadan ya da kontrolcüden bir kablo çıkmadı. Aynı şekilde anakartım ASUS Prime H610mk D4 ve bir adet ARGB header isimli pin girişi var. Sorum ise şu beyaz 3 pinli RGB kontrolcüdeki girişin işlevi nedir? O girişi kullanarak ARGB kontrolcüdeki fan ve RGB'leri anakarta bağlayıp armory create uygulamasından kontrol edebilir miyim? Son sorum ise bu işlemler mümkünse alacağım kabloyu nerden alabilirim?
 

Dosya Ekleri

  • 7555BC7E-B828-48E9-BEB3-999F71D959C7.jpeg
    7555BC7E-B828-48E9-BEB3-999F71D959C7.jpeg
    188,7 KB · Görüntüleme: 16
  • 31B21137-B03B-4A4C-AF3F-A6E26A8E5A17.jpeg
    31B21137-B03B-4A4C-AF3F-A6E26A8E5A17.jpeg
    189,6 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
Araştırdığımda bu kontrolcülerin ana karta bağlanma özellikler olmadığını gördüm. O beyaz giriş de büyük ihtimalle ek bir güç girişi. Ana kartından çalıştırabilmen için aparatlar var. Yani ana kartından alacağın çıkışı 11 çıkışa bölebilirsin kontrolcüsüz şekilde. AMa işte fanların 6 pin. Senin durumunda fanları değiştirmen daha mantıklı ARGB model fanlarla. O zaman aşağıdaki aparatı bile alıp direkt ana kartından harici bir kontrolcü olmadan ışıkları kontrol edebilirsin.:

 

Yeni konular

Geri
Yukarı