ARGB kontrolcüsünün kumandasındaki "MB" tuşuna bastıktan sonra kumanda işlevini kaybetti

Husisco

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Zoko amiral DK431 kasam var yine aynı şekilde Zoko kontrolcüm var. Kumanda üzerindeki MB tuşuna bastıktan sonra renk ve fan ayarlarını kumandadan yapamamaya başladım. Fanlar otomatik renge bağladı. MB tuşuyla kontrolü anakarta verdiğimi biliyorum ama anakartımda ARGB portu yok (Gigabyte H610 h DDR5 ) bu yüzden bu moddan nasıl çıkmam gerektiğini bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Normal şartlarda herhangi bir renge basarsan RED - Green - BLUE gibi direkt MB modundan çıkması lazım. Kumandanın çalıştığından emin misin? Fan hız ayarı yapabiliyor musun?

Herhangi bir şekilde ne renk ne de fan ayarı yapılabiliyor. Kumanda kesinlikle çalışıyor ve ışığı da her basışımda yanıyor.

Normal şartlarda herhangi bir renge basarsan RED - Green - BLUE gibi direkt MB modundan çıkması lazım. Kumandanın çalıştığından emin misin? Fan hız ayarı yapabiliyor musun?

@Akira.exe

Son düzenleme:
Herhangi bir şekilde ne renk ne de fan ayarı yapılabiliyor. Kumanda kesinlikle çalışıyor ve ışığı da her basışımda yanıyor.

@Akira.exe

Bir fikrim yok maalesef kumandanın çalıştığından eminseniz kontrolcü bozulmuştur ama yine de saçma çünkü kendi bilgisayarımda MB tuşuna basınca ARGB takılı olmazsa fanların ışığı kapanıyor. Eğer ki MB modundan çıkmasaydınız fanlarınız RGB de yanmazdı.

Kontrolcü çalışıyor akla mantıklı gelen tek şey kumandanın renkleri basamaması.

MB tuşuna bastığınız zaman kontrolü anakarta bırakmış oluyorsunuz. Yani bilgisayarınızdan kontrol etmenize yarıyor. Örneğin ASUS Armoury Crate yazılımı üstünden RGB'leri kontrol edebilirsiniz. Eğer kumandadan kontrol edecekseniz birkaç defa daha MB tuşuna basıp kumanda kontrolüne geçirmelisiniz.

Bir fikrim yok maalesef kumandanın çalıştığından eminseniz kontrolcü bozulmuştur ama yine de saçma çünkü kendi bilgisayarımda MB tuşuna basınca ARGB takılı olmazsa fanların ışığı kapanıyor. Eğer ki MB modundan çıkmasaydınız fanlarınız RGB de yanmazdı.

Kontrolcü çalışıyor akla mantıklı gelen tek şey kumandanın renkleri basamaması.
hiçbir şekilde anakarta kablo takmadım tüm fan kablolarım kontrolcüde mbye bastıktan sonra bir türlü düzelmedi.

MB tuşuna bastığınız zaman kontrolü anakarta bırakmış oluyorsunuz. Yani bilgisayarınızdan kontrol etmenize yarıyor. Örneğin ASUS Armoury Crate yazılımı üstünden RGB'leri kontrol edebilirsiniz. Eğer kumandadan kontrol edecekseniz birkaç defa daha MB tuşuna basıp kumanda kontrolüne geçirmelisiniz.
Evet hocam biliyorum da kumanda üzerinden bir türlü mb modundan çıkamadım anakartımın zaten argb portu yok ne yaptıysam düzelmedi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı