Arıza yapan anakart sonrasında DDR5'e geçilmeli mi?

scrafe35

Kilopat
Selamlar. DDR4 sistemim var ve anakartımın BIOS'unda sorun var. Ne yaptıysam BIOS'taki donma ve kasmaları engelleyemedım. BIOS'taki sorundan dolayı PC'de 30DK-1 saat sure arasında acılmakta. DDR5 sisteme gecmeyı Dusunuyorum. Anakart islemci ve RAM degıstırmek ıstıyorum. 9800x3D almak ıstıyorum. Sizce DDR5e gecmeli miyim? Yoksa DDR4 anakart alıp devammı edeyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. DDR4 sistemim var ve anakartımın BIOS'unda sorun var. Ne yaptıysam BIOS'taki donma ve kasmaları engelleyemedım. BIOS'taki sorundan dolayı PC'de 30DK-1 saat sure arasında acılmakta. DDR5 sisteme gecmeyı dusunuyorum. Anakart islemci ve RAM degıstırmek ıstıyorum. 9800x3D almak ıstıyorum. Sizce DDR5e gecmeli miyim? Yoksa DDR4 anakart alıp devammı edeyim?

Bütçe yetiyorsa DDR5 en iyisidir, şahsen kendim sıfır DDR4 aldım bütçeden dolayı.

9800x3d alacagım yerde yoktu 9900x3d aldım 1000w power ve 240 sıvısogutma yetermı acaba elımde mevcut butcem yetmıo baska bısı almaya gen5 m2 bıle alamadım

9800x3d alacagım yerde yoktu 9900x3d aldım 1000w power ve 240 sıvısogutma yetermı acaba elımde mevcut butcem yetmıo baska bısı almaya gen5 m2 bıle alamadım
Undervolt yaparsın sorun olmaz, işlemcilerde soğtucuna göre ayar yapabiliyosun artık. Gen5 gereklimi bilemem de ben daha gen4 bile geçmedim, şuan gen4 bile çok iyi. 850w power yeter ancak 1000 ileriye dönük olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı