Ark: Survival Evolved tek oynanır mı?

Ark evreni başka. 100'e yakın dinozor çeşidi var ama zor bayağı yani ilk başladığında fandomdan bayağı araştırıp durman gerekecek. Ark oyununda telefon ve PC takım halinde çalışır telefondan araştırırsın PC de oynarsın öyle bir oyun. Doğduğunda küçük ve seri hareket eden hayvanlar %90 etçildir bulaşma. İlk ölüşlerinin %99 raptor ya da dilophosaurus tarafından olacaktır. Eğer bu döngüden kurtulabilirsen ilk görevini başarı ile tamamlamışsın demektir. Sulak ve ağaçların olduğu bataklık biyormuna olaki girersen öldüğünde envanterini almak için tekrar aynı yere gitmeyi aklından bile geçirmemelisin. Öyleki ben kuşla bile korka korka geçiyordum zamanında. Kızıl orman biyomu en tehlikeli etçillerin bulunduğu biyom olmakla beraber "yaw benim kuşum var" dersen asıl hata burada meydana gelecek pek sevgili ağaçtan kapanlarımız seni ağacın üstünde kapmayı bekleyecek. Kış biyormunda etçiller tarafından öldürülmezsen geçmiş olsun soğuk sana gününü gösterecek. Çöl biyormunda da susuzluktan kuruyup gideceksin. Dağlarda azıcık maden arayayım dersen ne oldu demeden akrepler şunlar bunlar tarafından hakkın rahmetine kavuşturulursun. Deniz kızı gibi denizde yaşayayım bari diyeceksin ve henüz ölmediğini fark edeceksin. Bir cesaret gelecek ve derinlere açılacaksın olaki oksijen barından haberin yoksa boğularak varsa güzelim köpek balıkları ya da vatozlar tarafından parça pinçik edileceksin. En sonunda en güvenli bölgelerin sahil kısımları olduğuna karar verecek oraya ev yapacaksın. İşte huzurlu ve sıkıcı hayatın burada başlayacak. Oyunda ilerledikçe raptor evcilleştirmeyi öğrendiğinde artık düzenli bir ordun olduğunu düşüneceksin. Ki haklıda olacaksın. Kırmızı dumanları tüten bir raptor gördüğünde artistlik yapayım diye tüm raptorlarını üzerine saldığında düzenli ordun düzensiz ceset yığınlarına dönecek ve işte o zaman araştırma zahmetine gireceksin. Bir Alpha raptorla karşı karşıya kaldığını öğrendiğinde artık çok geç olacak çünkü sende o ceset yığınlarının arasında olacaksın. Ne diyebilirimki Ark evreni başka. 300 saatten fazla oynamış birisi olaraktan demeliyimki ilk deneyimlerini psikolojin sağlam bir şekilde atlatabilirsen artık oyunu bırakamaz hale geleceksin. DLC lerinden bahsetmiyorum bile onların tadı başka. Hele hele PvE oynuyorsan ve kurulmuş server her türlü haritayı destekliyorsa haritadan haritaya dino taşıyabilir ve arkadaşın olmayan arkadaşlarına hava atabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı