Arka planda çalışan virüs nasıl temizlenir?

@Pixel_less @Unregistered06 bana abonelik gerektirmeyen bedava bir antivirüs programı önerebilir misiniz? (ekran alıntısı programını sildim hala aynı sıkıntıyı veriyor @gorko )

Acaba o futbolcu profili olan kişinin dediği gibi Görev Yöneticisi'ni arkada mı tutsam acaba 🤔

Kaspersky free kullanabilirsiniz. Kaspersky Ücretsiz antivirüs indirin 2025 | Kaspersky
Denetim Masası'ndan sildiğinize emin misiniz uygulamayı? Ve Denetim Masası'ndan sildikten sonra aynı isimli uygulama halen aynı problemi mi çıkartıyor? Yoksa genel CPU mu?

Doğru düzgün bilgiye sahip olmayıp her şeye "format at geç" diyenler ne yaşıyor acaba? Şu format tayfa iyice bıktırdı. Adamın sisteminde zararlı yazılım yok bir de Allah aşkına yapmayın ya.

Gerçekten de neredeyse her konuda bu yazıları en üstte görmek insanın canını sıkıyor.

Eki Görüntüle 2519206

Görselde ve yandaki MSI Afterburner donanım izlemesinde gördüğünüz gibi Görev Yöneticisi'ni açmadan önce yüzde elli kullanım olduğunu gösteriyor fakat açtığımda birlik yüzdelere düşüyor. Duyduğuma göre bu Bitcoin miner ya da trojan olma olasılığı varmış. Bu programı nasıl kaldırmam için adım adım bana yardım edebilecek biri varsa sevinirim :) Evet biliyorum gecenin köründe yazıyorum.
Boş şüphe ettiğinizi düşünüyorum, görev yöneticisi açıldıktan sonra virüsün kendini sonlandırıp kapanınca yeniden açılması gibi bir fonksiyon olamaz. Eğer bu virüs bilgisayarınıza gizli bulaşmış bir virüs olsaydı yeniden açıldığında antivirüsler tarafından tespit edilirdi. Ve görev yöneticisi açıldıktan 10 saniye sonra o değerlerin düşmesi normal MSI'nin programında CPU değerleri yenilenmemiş bi' biçimde gösterilirken görev yöneticisi açıldıktan sonra değer yenilenmiştir. Görev yöneticisinde 10 saniye durduktan sonra bilgisayarın hızlanmasının sebebi de budur zaten.

Boş şüphe ettiğinizi düşünüyorum, Görev Yöneticisi açıldıktan sonra virüsün kendini sonlandırıp kapanınca yeniden açılması gibi bir fonksiyon olamaz. Eğer bu virüs bilgisayarınıza gizli bulaşmış bir virüs olsaydı yeniden açıldığında antivirüsler tarafından tespit edilirdi. Ve Görev Yöneticisi açıldıktan 10 saniye sonra o değerlerin düşmesi normal MSI'nin programında CPU değerleri yenilenmemiş bi' biçimde gösterilirken Görev Yöneticisi açıldıktan sonra değer yenilenmiştir. Görev yöneticisinde 10 saniye durduktan sonra bilgisayarın hızlanmasının sebebi de budur zaten.

Sen mesajların hepsini okuduğundan emin misin? Çünkü zaten ben bilgisayarımdaki antivirüsü kapadığımı söylemişim ben. Başka bir antivirüs yükledikten sonra zaten hemen trojanı buldu. Görev Yöneticisi açıldığında kendini kapatmakta ve geri Görev Yöneticisi'ni kapadığımda kendini geri açmaktadır. Yani bu demek oluyor ki böyle bir fonksiyonu var. Rastgele yorum yapmadan önce tüm mesajları okumanı tavsiye ederim.

Sen mesajların hepsini okuduğundan emin misin? Çünkü zaten ben bilgisayarımdaki antivirüsü kapadığımı söylemişim ben. Başka bir antivirüs yükledikten sonra zaten hemen trojanı buldu. Görev Yöneticisi açıldığında kendini kapatmakta ve geri Görev Yöneticisi'ni kapadığımda kendini geri açmaktadır. Yani bu demek oluyor ki böyle bir fonksiyonu var. Rastgele yorum yapmadan önce tüm mesajları okumanı tavsiye ederim.
Antivirüsü kapadığını söylüyorsun zaten kapadıktan sonra nasıl tespit yapsın bu antivirüs. Benim demek istediğim antivirüs açıkken bu dosya kendini yeniden başlatırsa antivirüs bu dosyayı bulacaktır tamamen yanlış anlamışsın.

Ayrıca konu zaten çözülmüş etiketi okumadım evet doğrudur bunun için üzgünüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı