Arkadaş nasıl bulunur?

efatih55

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bu sene 9. sınıfa başladım genel olarak asosyal sayılabilirim çünkü 1. sınıfımdan beri sosyal anksiyetem var.
Aslında 5. sınıfta bunu yenmiştim ama sonra korona çikınca tekrar asosyal oldum diyebilirim evden genellik çok nadir dışarı çıkarım ayrıca hiç yaşıt kuzenim yok ve sınıftaki hiç kimse kafam bir türlü uyuşmuyor. Bu yüzdende sanal arkadaşlıklara yönelmeye başladım.
Bazı sözde arkadaş bulma uygulamarında ise herkes sevgili peşindeler eğer arkadaş bulma için bildiğiniz bir uygulama varsa yazabilir misiniz ya da Discord'da nasıl arkadaş edinilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende orta okulda arkadaş edinmekte oldukça zorlanırdım. Aslında 9. sınıfa geçtim ama hala pek arkadaşım hatta hiç arkadaşım yok diyebiliriz ama belirli bir süre sonra olaya bakış açımı değiştirdim.

Arkadaş edinememenin benim sorunum olduğunu düşünmüştüm bazı dönemler. Zaten hep bulunduğum ortamlarda genelde diğerlerinden farkı düşündüğüm, farklı uğraşlara sahip olduğum için. Hiç arkadaş edinemiyordum. Daha doğrusu onların bana saçma gelen davranışlarını bir maske gibi yüzüme takmak istememiştim.

Bu sebeple (yine de nadiren farklı düşünsem de) yalnızlığın abarttığım kadar karanlık bir durum veya duygu olmadığını düşünmüyorum.

Aslında tavsiye olarak:
  • Bakış açınızı değiştirmenizi(tabii yapmak istiyorsanız)
  • Kitap okumak(Kitap okumak bence herhangi bir içerik tüketim aracından çok daha iyi performans gösteren ön yargıyla yaklaşılmaması gereken bir harika. Size sonsuz sayılabilecek kadar çok farkı yaşam yaşama imkanı veriyor. Ve elbette seveceğiniz bir tür vardır.)
  • Ya da ilgi alanınız olan konularda sosyal kulüplere katılmak (aslında belediyelerin veya spor bakanlığının birçok konuda-spor, edebiyat, satranç, dil dersleri- gibi pek çok alanda tamamen ücretsiz kulüpleri var.)
Bunlardan bana en çok fayda sağlıyan yöntemler.

Aslında dediğiniz gibi size Online ortamdaki arkadaşlık platformları hakkında bilgi veremedim ama size bu söylediklerimle yardımcı olmayı umut ediyorum.

Umarım bir gün istediğiniz arkadaşlık bağlarını bulabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı