Arkadaş ortamındaki durum

3ero

Centipat
Daha fazla  
Size sormak istediğim bir soru var. Şimdi benim 2 arkadaşım var 1. si X 2. Y diyelim adlarına. Biz üçümüz ara sıra dışarı çıkar ne bileyim yemek yemeye gideriz biyere, gezeriz vs. Anlatmak istediğim şudur: X denilen arkadaşla baya küçükten beridir arkadaşız Y denilen arkadaş son 1-2 senedir bizle. Ben ve X eskiden daha iyi takılır muhabbet ederdik. Şimdi bu arkadaş(X) en çok konuştuğu kişi Y oldu son aylarda. Şaka yapıldığında da genellikle benim yanlış telaffuzlarım, anlattığım bir konu hakkında dalga geçme gibi şeyler üzerinden şaka yaparlar. Çok abartmazlar ama gene de benim hoşuma gitmiyor. Bu iki arkadaş ile tek tek buluşursam hiç sorun olmuyor yani 3 lü olduk mu hep biri ile dalga geçme vs... olur. Son aylarda bu dalga geçmeler azaldı ama sorun o değil bu X denilen şahıs benle nadir konuşur ve şaka anlatır ne bileyim komik bir şey anlatır. Ama dediğim gibi nadir anlatır. Hep bu X ve Y komik şeyler anlatır aralarında ben 3. şahıs gibi arka planda kalıyorum. Whatsap gibi sohbet uygulamalarında da hep bu ikisi birbirine bir şey anlatır ve sticker atıp güler ama gerçekten sadece ikisi kendileri eğleniyor ara sıra benle konuşuyorlar. X dışarı çıkalım dediğinde hemen çıkılır. X ortalıkta olmayınca Y zaten çok nadir çıkar. Ben bu arkadaşları ne yapayım şimdi ? benim kafadan ikiside nadir bulurum böyle arkadaş. Onlara bunu demek de istemiyorum şimdi Y'yi kıskandım vs. sancak X isimli şahıs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen yıl bende benzer bir durum yaşamıştım o günleri atlattığım için çok mutluyum. Hocam ilk olarak farklı arkadaşlıklar edinmeye çalışın, arkadaş edinmeye daha fazla vakit ayırın. X eğer sizi gerçekten çok seviyorsa sizin ondan uzaklaştığını anlayıp sizle muhabbet etmeye gelecektir ve durumu anlayacaktır.

Hocam pek te farkedecek gibi değil ya zaten 1-2 haftada 1-2 günlüğüne geliyor tatil dışında, okuduğu yatılı biryer var. Bu arkadaş anlar mı durumu bilmem ama farketmeyecek gibi geliyor bana.
Geçen yıl bende benzer bir durum yaşamıştım o günleri atlattığım için çok mutluyum. Hocam ilk olarak farklı arkadaşlıklar edinmeye çalışın, arkadaş edinmeye daha fazla vakit ayırın. X eğer sizi gerçekten çok seviyorsa sizin ondan uzaklaştığını anlayıp sizle muhabbet etmeye gelecektir ve durumu anlayacaktır.

Sen nasıl atlattın peki hocam terk mi ettin yoksa durumu izah mı ettin ? ettiysen birkaç tavsiye yazabilir misin dediğim gibi karı gibi şeyler bunlar diye konuyu bile açmak istemiyorum.

Hocam pek de fark edecek gibi değil ya zaten 1-2 haftada 1-2 günlüğüne geliyor tatil dışında, okuduğu yatılı bir yer var. Bu arkadaş anlar mı durumu bilmem ama fark etmeyecek gibi geliyor bana.

Sen nasıl atlattın peki hocam terk mi ettin yoksa durumu izah mı ettin? Ettiysen birkaç tavsiye yazabilir misin dediğim gibi karı gibi şeyler bunlar diye konuyu bile açmak istemiyorum.

Hocam ben terk etmedim ama uzaklaştım bayağı. Farklı arkadaşlarla takıldım sınıfta ama aşırı samimi olmadan yani takılmalık günü geçirmek için. Onlar böyle 1-2 ay devam etti sonrasında o arkadaşlardan birisi durumu anladı diğeriyle artık daha yüzeysel konuşuyordu sohbeti kısa kesiyordu daha sonrasındada neredeyse konuşmamaya başlamışlardı ama küsde değillerdi merhaba merhabaydı yani. Daha sonrasındada diğer arkadaşla konuşmak istemeyen arkadaşlada daha fazla takılmaya tekrar başladım olay böyle geçti. Zaten diğer arkadaş sınıfta kaldı sınıf değişince neredeyse komple iletişim kesildi. Hocam size önerim farklı arkadaşlar edinmeniz ama edinmeyeceksiniz eğer ikisine de dalga konusu olmaktan rahatsız olduğunu ve yaptıklarının ayıp olduğunu söyleyebilirsiniz. Bu arada y ile aranız iyi mi?

Hocam ben terk etmedim ama uzaklaştım bayağı. Farklı arkadaşlarla takıldım sınıfta ama aşırı samimi olmadan yani takılmalık günü geçirmek için. Onlar böyle 1-2 ay devam etti sonrasında o arkadaşlardan birisi durumu anladı diğeriyle artık daha yüzeysel konuşuyordu sohbeti kısa kesiyordu daha sonrasındada neredeyse konuşmamaya başlamışlardı ama küsde değillerdi merhaba merhabaydı yani. Daha sonrasındada diğer arkadaşla konuşmak istemeyen arkadaşlada daha fazla takılmaya tekrar başladım olay böyle geçti. Zaten diğer arkadaş sınıfta kaldı sınıf değişince neredeyse komple iletişim kesildi. Hocam size önerim farklı arkadaşlar edinmeniz ama edinmeyeceksiniz eğer ikisine de dalga konusu olmaktan rahatsız olduğunu ve yaptıklarının ayıp olduğunu söyleyebilirsiniz. Bu arada y ile aranız iyi mi?
hocam dedigim gibi ikisi ile şahsi şekilde görüşürsem bir sıkıntı olmuyor ikiside düzgün çocuk. Y ile de düzgün geçinirim ama 3 lü olduk mu laf kesmeler, vs oluyor ve X ne anlatıyorsa herkes onu dinliyor. X birşey anlatırken de 3 lü grupta X ve Y birbirine bakarak anlatır daha doğrusu X daha çok ona bakar bize de nadir bakar. Arkadaş bize mi anlatıyorsun Y ye mi bir de dikkat etmiştim sadece Y nin yorumu, tepkisi onun umrunda biz yokuz gibi birşey ne yapacam ben arkadaş bunu söylersem şimdi ezik mezik görürler ben de mi sorun?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı