Arkadaşım bana karşı kötü davranıyor

Bir insanı kırmak bu kadar kolay olmamalı, yaşınızı bilmiyorum ama ergen diye tanımlayabileceğimiz kişiler başkalarını ezmeyi üstünlük gibi görüyor. Gerçekten de onunla bunu konuşmalısınız. Yanında rahat olmayacağınız, mutlu hissetmeyeceğiniz birisiyle arkadaş olmanın alemi yok. Biraz dışa dönük olursanız eminim ki kendinize yakın bir arkadaş bulabilirsiniz.
Şöyle söyleyeyim arkadaş zaten edinemiyorum arkadaş edinmeyi bırak yanımda biri olmadan dışarı bile çıkamıyorum. Aşırı utangaç ve içe dönük bir insanım diyebilirim.

Benim de bir arkadaşım var, bende kendi aramızdayken onu sinir edecek şeyler yapıyorum ama rahatsız olduğunu zannetmiyorum, olsa direk söyleyecek birisi. Eğer ki söylersen bence bu davranıştan vazgeçecektir. Ama onun da benim gibi seni sevdiğinden dolayı yaptığını düşünüyorum, kötü bir niyeti olduğunu zannetmiyorum. Ama dediğim gibi gerçekten rahatsız ediyorsa söylemelisin. Eğer ki hala devam ederse arkadaşlığını bitirebilirsin, çünkü sana huzursuzluktan başka bir şey vermez o insan. Yaşın kaç bilmiyorum ama eğer ki gençsen daha önünde çok yıllar var ve bir çok arkadaş edinebilirsin, ve ya gerçek samimi dostlar.

Bu sorunu pek çok insanda görüyorum. Sokağa çıktığınızda gördüğünüz (belki de çekindiğiniz) insanlardan hiçbir farkınız yok. Başka insanları kendinizden yüksekte görmekten vazgeçin artık, bu hayatta istediğiniz yere gelmeniz için öz güven şart.

Arkadaşlar sosyal çevrem sıfır olduğu için anlatacak kimsem olmadığı için içimi buraya dökmek istiyorum. (Linç etmeyin lütfen) tek arkadaşım var yıllardan beri ve o bu günlerde çok değişti normalde çok sinir bir insan değildir. Ama son günlerde bana aşırı gıcık davranıyor sabrediyorum yıllardır sabrediyordum bu güne kadar. Birlikte PUBG oynuyorduk (burada konu PUBG değil.) birden bana seni sinir edeyim mi dedi yapma böyle şeylerden hoşlanmadığımı biliyorsun dedim. Bir şey demedi sonra oyunu oynarken (tekrar söylüyorum konu oyun değil beni linçlemeyin.) sonra birden bana ateş edip bomba atmaya başladı benim sinir olduğum konu bu değil. Nazikçe yapma dedim sonra yooo dedi ben de dedim ki böyle yaparsan çıkarım dedim tamam çık bana ne dedi çıkmadım eğlencesine oynadığım için sonra daha da sinir edip inadıma hakaret falan etmeye başladı. Bende yapmaya devam edeceksen çıkıyorum dedim ama o tek arkadaşımın kendisi olduğunu bildiği için o aramadan çıktı ve ben neredeyse hiç ağlayan biri olmadığım halde neredeyse ağlayacaktım sinirden (yine söyleyeyim de konu oyun değil) sonra tekrar aramaya gelip gülmeye başladı ben bağırdım oyun için değil sinirden sonra tekrar çıktı ve mesaj olarak şunu yazdı. Ne ağladın be dedi orada küfür var ama söyleyemeyeceğim. Kusura bakmayın arkadaşlar ve sosyal çevre sıfır olduğu için buraya yazdım. Ama bunu defalarca yaptı sizce arkadaşsız kalacak olsam da onu hayatımdan çıkarmalı mıyım?
Gerçekten hayatından silersen rahatlarsın, böyle insanlara hiç değer verme oyun arkadaşı bul bunlardan iyi, boşver kafana takma.

Bu yaşıma kadar böyle 2 arkadaşım oldu, üstelik çok da kıskançtı ikiside, ikisi ile direk konuşmayı bıraktım. Sil böyle insanı hayatından. Arkadaş elbet bulunur.

Bana kalırsa ciddi bir şekilde onunla konuş, eğer güzel laftan anlamazsa da birkaç gün onsuz olmaya çalış. Daha sonra bir defa daha şans ver ama eğer yine böyle seni rahatsız edecek davranışları olursa, "Bunu seninle konuşmuştum dostum." dersin ve engellersin. Tabiki bu benim görüşüm sadece %100 doğru veya yanlış denemez.

Bana kalırsa ciddi bir şekilde onunla konuş, eğer güzel laftan anlamazsa da birkaç gün onsuz olmaya çalış. Daha sonra bir defa daha şans ver ama eğer yine böyle seni rahatsız edecek davranışları olursa, "Bunu seninle konuşmuştum dostum." dersin ve engellersin. Tabiki bu benim görüşüm sadece %100 doğru veya yanlış denemez.
Ama öyle yapınca daha çok trip atar diye korkuyorum tek arkadaşım o zaten arkadaşda edinemiyorum.

Bu konu ciddi bir konu, bize göre gelemeyebilir ama arkadaşın 1 tane yakın arkadaşı var ve bunu yapmaması gerek. Bence sosyalleşmeye çalışın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı