Arkadaşım eşcinsel olduğunu söyledi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cinsel tercih diye bir şey yoktur. Doğmak gibidir doğdun, peki doğmak istedin mi? Cinsiyette böyledir kadınsındır veya erkeksindir tercih etmedin. Türk olmak veya olmamak tercih değildir.

İyi de hacı eş cinsel doğulmuyor ki. Çocukken yaşantı cinsel kimlik gelişimini doğrudan etkiliyor. Yine de bir yerde haklısın. Belki çocukken travma yaşamak istemezdi...

Bu işin dini hükmünü merak ediyorsan onu söyleyeyim.
Öncelikle arkadaşınızın ateist olmasından başlayalım. İslam'a göre bir Müslüman, gayrimüslimlerle sosyal ilişkilerde bulunabilir. Onlarla konuşabilir, ticaret yapabilir, aynı sofrada yemek yiyebilir. Bir beis yoktur. Eğer gayrimüslim olan kişi İslam düşmanı değilse ona iyilik de yapabilirsin. (Mümtehine Suresi 8. ayet) Onlara hediye alıp, onlardan hediye de kabul edebilirsin. Bunlar caizdir. Caiz olmayan ise, gayrimüslim birini dost yani sırdaş olarak benimsemektir. Unutmayın, bir insanın yüzlerce arkadaşı olabilir, ancak çok azıyla dosttur.

Arkadaşının eşcinsel olmasına gelirsek, onunla ilişiğini kesip kesmeyeceğine sen karar ver. Sonuçta eşcinsel de olsa karşı cinsten değil. Sana olan tavırlarına bakıp kararını ver. Ben olsam arkadaş kalmaya devam eder, bir Müslüman olarak tebliğ görevimi yerine getirirdim. Ancak çok samimi olmazdım.

Niye kesiyorsunuz hocam? Kötü biriyse tamam kesin ama iyiyse çok aptalca olur. Müslümanlığı da ameli de Allah'a, insanlığı da size kalsın.

Boşa anlatmışsın. Arkadaşın istediği cevap bu değil. Onu rahatlatmamız lazım iyi yaptın diyerek.

İslam'ı araştırmanı tavsiye ederim. Allah gibi bir varlık insanların cinsel tercihlerine karışıyorsa onun Allah olduğu baştan şüpheli zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…