Arkadaşım T.C. kimlik numaram ile adresimi buldu

Evet Kredi kartı falan çaldığını söylemişti.

Nerden buldun dedim böyle cevap verdi.
Eki Görüntüle 1548340

Kendini internette görünmez sananların sonu genelde mahkeme kapılarında bitiyor. Bir defasında babamın adı ve fotosuyla instagram hesabı açmışlardı. Siber şubeye başvurduk buldular getirdiler ergen çıktı orada baya bir ağlamıştı.

Emninete falan bildirmeli miyim? Başıma bir şey gelir mi? Arkadaşından aldığını söyledi.

MERNİS datası denen sızıntıdan gelen geçeni tehdit etmeye başladılar. Çok bir şey yapabileceğini sanmıyorum.
Mernis ile alakası yoktur. Bu mernis değildir. Bunu yapan adamlar devletin panelleri ile yapıyor. Mernis çok eski bir yazılım.

Emninete falan bildirmeli miyim? Başıma bir şey gelir mi? Arkadaşından aldığını söyledi.
Başınıza bir şey gelmez bunlar klasik şeyler. Ama isterseniz emniyete bildirebilirsiniz tabi ki.

Hepimizin bilgisi her yerde dolanıyor maalesef. Pek bir şey yapamazlar ama özellikle 18 yaşından büyük arkadaşlar UYAP SMS bilgi servisine abone olsunlar. Sonuçta sizin isminizi TCnizi ve adresinizi bilen birisi rahatlıkla size icra takibi başlatabilir. Sizde evde değilseniz veya ikmetgahınız eski adresinizde filansa tebligatı alamazsınız böyle olunca da muhtara gider siz almış sayılırsınız. 7 gün içinde de itiraz etmezseniz borcu kabul etmiş sayılırsınız adam da gider siz ödemezseniz haciz yollar paranızı alır.

Derhal siber suçlara bildir.

Nasıl iş gelmez pardon konu sahibinin her şeyini ele geçirmişler onun adıyla her şeyi yapabilirler durum ciddi değil diyenler neyin kafasını yaşıyor?

Dedim ki Emniyet Genel müdürü tanıdığım söyledik falan dedim. (Cidden tanıdık) Tutuştu şuan. Şakasına kumar oynayacağım demişti.
Tanıdık olması çok güzel bir şey fakat inanmayanlar oluyor ve kanıtlamak gerekiyor.

Tabi ki emniyete bildirin. Nüfus kartınızı kaybettiğinizi düşünün ne yapıyorsunuz? Gidip değiştiriyorsunuz. Sebep? Birisi eskisiyle bir çok şey yapabilir. Şuanda da aynı şey geçerli. Kimliğiniz alelade internette birilerinin elinde dolaşıyor. "Başına bir şey gelmez" diyenlerin ya yaşı küçüktür yada mağarada yaşıyordur.

Dedim ki emniyet genel müdürü tanıdığım söyledik falan dedim. (cidden tanıdık) tutuştu şu an. Şakasına kumar oynayacagım demişti.

Kaç yaşındasınız?

Ustam gorebildiği bilgileri biliyorum. En son seçimde oy kullanılan kişilerin bilgileri her yerde var şu an. Ayrıca yeni kimlik çıkardığınızda T.C. niz değişmiyor bilginize

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…