Arkadaşımın hazırladığı ders programı nasıl?

OKODENRO

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşım ders programı hazırladı benim için kendisi söyle düşünüyor ben MSÜ kara harp istiyorum ve 2-3 ay once çalışmaya başladım yetişmedi zaten yetişmeyeceği de belliydi. Kendisi mat kimya gibi zor olan derslere odaklı çalışmamı söyledi bana mezuna kalınca bu dersleri kolayca yaparım diye sizce mantıklı bir şey mi?
SS atılmıyor tek tek yazacağım.
Pazartesi-salı-çarşamba-perşembe-cuma günleri
17.00-17.50 paragraf.
18.00-19.00 dil bilgisi.
19.00-21.00 matematik.
Cumartesi-pazar günleri.
07.30-08.20 paragraf.
08.30-14.30 matematik.
15.00-19.00 kimya
19.30-21.30 dil bilgisi.
Ne düşünüyorsunuz?

Gün içine yaymak yormaz şeklinde düşünüyor olabilir ancak bu sizin kişisel zamanınızı öldürüyor. Kendinizi ne kadar ders başında tutabiliyorsanız o kadar çalışmak daha verimli olacaktır. Örneğin odaklı kalabildiğin süre 50 dakika ise 50 dakikalık periyotlarla ders çalışıp aranı 10 ila 20 dakika arasında kenine uygun şekilde belirlemek. Sadece matematik kimya olarak düşünmeyin onlar kadar diğer derslerinde puana etkisi var coğrafya gibi basit konuları 1.5 ay içerisinde haftalık 3 saat ile çok rahat bitirebilirsiniz. Size tavsiyem bu şekilde genel çalışmanız.

Gün içine yaymak yormaz şeklinde düşünüyor olabilir ancak bu sizin kişisel zamanınızı öldürüyor. Kendinizi ne kadar ders başında tutabiliyorsanız o kadar çalışmak daha verimli olacaktır. Örneğin odaklı kalabildiğin süre 50 dakika ise 50 dakikalık periyotlarla ders çalışıp aranı 10 ila 20 dakika arasında kenine uygun şekilde belirlemek. Sadece matematik kimya olarak düşünmeyin onlar kadar diğer derslerinde puana etkisi var coğrafya gibi basit konuları 1.5 ay içerisinde haftalık 3 saat ile çok rahat bitirebilirsiniz. Size tavsiyem bu şekilde genel çalışmanız.
Coğrafya 7 günde bitiyor.

Sayısal tüm dersleri öncelemek daha iyi olur.
Bir kursa gidiyorsan bu program güzel duruyor. Bu noktada ders çalışma ile beraber önemli bir noktada gireceğin sınavlar. Her türlü deneme sınavına gir mutlaka. Soruları çözme sürelerini derslerine göre belirle mutlaka. Her şey başta en iyi olmayacak, çözme sayısına, doğru yanlışlara, net durumuna mutlaka dikkat et. Her girdiğin deneme sınavı sonunda mutlaka doğrularına bakma yanlışlarına bak nedenini öğren YouTube dan öğrenirim deme yanlışlarına vakit ayır eksik bilgi var ise tamamla, hızlıca soruyu çözdün ve yanlış yaptıysan zamanı doğru verimli yönetememişsin demektir. tavsiyem her sınav sonrası analiz yapman olur.
Allah kolaylıklar versin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı