Arkadaşın attığı dosyadan virüs çıktı

Arkadaşımın attığı linkteki setup.Exe'yi açtım. Yandan tehdit bulundu dedi. Tıkladım, trojan atmış sanırım içine. Dikkatli olun, bazen virüs koruma programları veya Windows Defender hayat kurtarabiliyor.

Eki Görüntüle 1424244
Önce arkadaşını sonra bilgisayarını tara :)

Belki içine daha başka virüs koymuş olabilir. Şu an oturacağınıza ESET ve Malwarebytes ile tarama yaparsanız iyi edersiniz. Belki, sisteminizi yeniden başlattığınız zaman Windows çökecek. Tarama yapmanızı öneriyorum, farklı tehdit çıkabilir.

1655584414131.png

Neredeyse 40dkdır tarama yapıyor kapatıyımmı sizce?

Evet, başlangıç taramasını kapatabilirsiniz. Galiba bilgisayarınızın diski büyük. Başlangıç taramasını kapatın ve tam taramaya geçin, ya da bekleyin çünkü birazdan biter.

Bence Bitdefender veya Kaspersky harici antivirüs kullanmayın. Size gelen veya indirmek istediğiniz dosyaları mümkünse ilk önce virustotal sitesinde taratın. Yazışma kayıtları da varsa dava açabilirsiniz sanırım. Arkadaşın şaka amaçlı yapmamış olabilir. Trojan gibi bir virüs ile bilgisayarının neredeyse her şeyini ele geçirebilir. Belki mesajlaşmaların, kredi kartı bilgilerin, mail ve diğer hesap şifrelerin gibi bilgileri rahatlıkla çalabilirdi.

Bu kadar uzun sürdüyse kapatsaydınız keşke, başlangıç taramasının bu kadar uzun sürmemesi gerekiyordu.

Sıkıntı var mıdır diskte falan?

Bilgisayarın performansına ve SSD'e göre tarama uzun sürmüş olabilir. Dediğim gibi, başlangıç taramasını kapatın ve vaktiniz varsa tam taramaya geçin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı