Arkadaşlara çevreme bakıyorum sanırsam arkadaşı olmayan tek benim, herkesin en az bir arkadaşı var benim yok ne derdimi dinleyecek ne buluşabileceğim? Neden bu böyle? Eskiden vardı onların da kendine hayrına yoktu, hepsi saf engelli bir şeyden anlamayan tembelin tekleriydi, satıcı tiplerdi, ben de haliyle bunlardan uzak durdukça 4-5 senedir arkadaşım yok ve bu 4-5 sene süre zarfında utangaç sessiz sosyal fobili bir birey oldum. Eskiden kızlarla iyi anlaşıyordum, şimdi 4 senedir erkek lisesinde okuyunca haliyle unuttum nasıl konuşulacağını, yoksa hemcinsimden nefret ediyorum yukarıdaki sebeplerden dolayı. Şimdi okul da bitecek bu sene, ne yapacağım bilmiyorum.
Biraz bakındığımda sadece okulundaki kişileri sevmiyor gibi duruyor, onun dışında sosyalleşmek istiyor ama biraz çekingen... Ve biraz daha baktığımda daha çok hak verdim, üstelik onun meslek lisesi Full tehlike dolu...
Fazla önyargılısın adamım.
İnsanlık diye bildiğin sadece okulun dışına kadar.Arkadaşlara çevreme bakıyorum sanırsam arkadaşı olmayan tek benim, herkesin en az bir arkadaşı var benim yok ne derdimi dinleyecek ne buluşabileceğim. Neden bu böyle? Eskiden vardı onların da kendine hayrına yoktu, hepsi saf engelli bir şeyden anlamayan tembelin tekleriydi, satıcı tiplerdi, ben de haliyle bunlardan uzak durdukça 4-5 senedir arkadaşım yok ve bu 4-5 sene süre zarfında utangaç sessiz sosyal fobili bir birey oldum. Eskiden kızlarla iyi anlaşıyordum, şimdi 4 senedir erkek lisesinde okuyunca haliyle unuttum nasıl konuşulacağını, yoksa hemcinsimden nefret ediyorum yukarıdaki sebeplerden dolayı. Şimdi okul da bitecek bu sene, ne yapacağım bilmiyorum.
"Eskiden şeytana uyuyordum ama artık değil, kafa yapımız uymuyor."En fazla "eskiden arkadaşlarım vardı ama kafa yapımız uymuyordu" dersin aşağılamak yerine.
Dışarı çıkmıyor musun?Arkadaşlara çevreme bakıyorum sanırsam arkadaşı olmayan tek benim, herkesin en az bir arkadaşı var benim yok ne derdimi dinleyecek ne buluşabileceğim. Neden bu böyle? Eskiden vardı onların da kendine hayrına yoktu, hepsi saf engelli bir şeyden anlamayan tembelin tekleriydi, satıcı tiplerdi, ben de haliyle bunlardan uzak durdukça 4-5 senedir arkadaşım yok ve bu 4-5 sene süre zarfında utangaç sessiz sosyal fobili bir birey oldum. Eskiden kızlarla iyi anlaşıyordum, şimdi 4 senedir erkek lisesinde okuyunca haliyle unuttum nasıl konuşulacağını, yoksa hemcinsimden nefret ediyorum yukarıdaki sebeplerden dolayı. Şimdi okul da bitecek bu sene, ne yapacağım bilmiyorum.
Arkadaşlara çevreme bakıyorum sanırsam arkadaşı olmayan tek benim, herkesin en az bir arkadaşı var benim yok ne derdimi dinleyecek ne buluşabileceğim? Neden bu böyle? Eskiden vardı onların da kendine hayrına yoktu, hepsi saf engelli bir şeyden anlamayan tembelin tekleriydi, satıcı tiplerdi, ben de haliyle bunlardan uzak durdukça 4-5 senedir arkadaşım yok ve bu 4-5 sene süre zarfında utangaç sessiz sosyal fobili bir birey oldum. Eskiden kızlarla iyi anlaşıyordum, şimdi 4 senedir erkek lisesinde okuyunca haliyle unuttum nasıl konuşulacağını, yoksa hemcinsimden nefret ediyorum yukarıdaki sebeplerden dolayı. Şimdi okul da bitecek bu sene, ne yapacağım bilmiyorum.
Biraz bakındığımda sadece okulundaki kişileri sevmiyor gibi duruyor, onun dışında sosyalleşmek istiyor ama biraz çekingen... Ve biraz daha baktığımda daha çok hak verdim, üstelik onun meslek lisesi Full tehlike dolu...
İşin temelinde "Meslek Lisesi" sadece bir ad, günümüzde okuldaki kişilerin niteliğini belirlemede pek yetersiz. Onun meslek lisesi öyle değilmiş ne yazık ki.Vallahi şu meslek lisesi döneminde yaşadıklarımı hiçbir şeye değişmem. Meslek lisesi sandığınız kadar kötü bir yer değil. Pişman da değilim gittiğime hem meslek öğrendim hem de harbi arkadaşlığın kralını gördüm. Biraz da insanlara nasıl yaklaştığınız önemli sen oraya meslek liseli bunlar ön yargısı ile gidersen oradakilere uyum sağlayamazsın zaten.
Mesela örnek verelim aile üyelerinden para alıyorsun ve arkadaşlarınla buluşuyorsun bisiklet kaykay ya da her ne ise sürüyorsun. Yemek yemeye gidiyorsunuz sinemeya gidiyorsunuz vs. noldu şimdi? Eğlendin. Peki ileride arkadaşların var işin var ve iş çıkışı eğlenmeye gidiyorsunuz bu sefer para sizden çıkıyor. Diğer türlü arkadaş menfaat arkadaşlığıdır. Sen onun işini halledersin o senin ve bu sayede ikinizde mutlu olursunuz. Seninle bir işi kalmaz ve seni kenara atar diğer kavramla satar. Yani kısacası yaptığınız işler de size yardım eden birisi olması lazım beraber yaparken eğlendiğiniz hem onun işine gelen hem sizin. Çıkar amaçlı olacak diye bir şey yok fakat arada olmalı.