Arkadaşları kaybedip okulun en kötü sınıfında olmak

Çok büyük ihtimalle alırlar takma bunu. Fakat onlarla konuştuğun zaman sorununu belirt, belirtmemezlik yapma.
Boş yer varsa alırlar işte neden almasınlar, onu diyorum. Sen bi git sor velinle.
Bu sınıf yüzünden psikolojim bozuldu, tatile gideceğiz ona bile sevinemiyorum. Yaz biterse ablamı abimi bir daha göremeyeceğim.

Bu sınıf yüzünden psikolojim bozuldu, tatile gideceğiz ona bile sevinemiyorum. Yaz biterse ablamı abimi bir daha göremeyeceğim.
Okul için kendini bu kadar üzme, sınavda da iyi bir şey yapamazsan üzülme ki asıl önemli olan Üniversite. Çok kötü bir liseye gitmediğin sürece zaten istekliysen işler yerine oturur. Sen bu sene sınavına odaklan, daha önünde çok yol var. Şimdiden moralini bozmamalısın.

Okul için kendini bu kadar üzme, sınavda da iyi bir şey yapamazsan üzülme ki asıl önemli olan Üniversite. Çok kötü bir liseye gitmediğin sürece zaten istekliysen zaten işler yerine oturur. Sen bu sene sınavına odaklan, daha önünde çok yol var. Şimdiden moralini bozmamalısın.
Ortam kurmak istiyorum hocam, mesela ilkokul veya anaokul arkadaşlarıma bakıyorum beni seviyorlar, selam veriyorlar, iyi insanlar. Ama ortaokula bakıyorum kafayı yediriyor, hep çıkar ilişkisi.

Ortam kurmak istiyorum hocam, mesela ilkokul veya anaokul arkadaşlarıma bakıyorum beni seviyorlar, selam veriyorlar, iyi insanlar. Ama ortaokula bakıyorum kafayı yediriyor, hep çıkar ilişkisi.
Şimdi şöyle, liseye gittiğin zaman dediğim gibi kötü olmayan bir liseye gidersen arkadaş ortamın da lise ortamın da çok keyifli geçer, ilk iki sene zaten arkadaşlarınla eğlenirsiniz ve yeni ortamlarda bulunursun her türlü arkadaş çevren genişler. Ben dokuzuncu sınıfta asosyal biriydim ama yıl sonunda arkadaş çevrem genişledi ve ortamlarda daha fazla bulunmaya başladım. Bu sekizinci sınıfta az biraz dişini sık gerisi kolay, sanaldaki insanlara da pek güvenme. Benim bir çok arkadaşım var sanaldan oyunlardan tanıştığım, hepsi iyi insanlar fakat karanlık tarafını da çok kez gördüm. Yani liseye geçtiğinde istesen de istemesen de bir ortamın olacaktır pek kafaya takma, sınavına iyice çalış.

Güzel kardeşim sen sadece LGS ne odaklanmaya bak emin ol liseye geçince çok daha güzel dostluklar kuracaksın. Bende senin gibiyken ortaokuldaki arkadaşlarımla bayağı sorun yaşardım 1 2 tane vardi iyi anlaştığım onlarla da liseye geçince irtibatım koptu zaten ama o 9. sınıf ta öyle dostluklar kazandım ki ha şu an koskoca 20 kişilik gruptan 2 kişi kaldık:) ama olsun. O 9. sınıf ortamı benim için çok değerliydi. ( 2019 2020 pandemi dönemi 2005 tayfa)

Merhaba, 8.sınıfım ve son 10-11 aydır çok kötü durumdayım. Hem bütün arkadaşlarımı kaybetmiş durumdayım hem de okulun en kötü sınıfındayım. Sınıfı değiştirip g şubesine gitmeye çalışacağım fakat yaparlar mı bilmiyorum. Bu sınıfta her şeyi yaşadım, sürekli sorun çıkarttılar. 1 ay sonra yaz tatili bitiyor yine bu olayları yaşarım diye aşırı korkuyorum, abilerim ablalarım benden çok büyük yaştalar ve çalışıyorlar, yaz tatili bittikten sonra bir daha onları göremeyeceğim. Ailem kardeşlerimin olmadığı zaman özel bir sebepten dolayı ara sıra tartışıyorlar ve olaylar çok büyüyor, kaşık falan fırlatıyorlar. Önümde LGS sınavı var fakat sınıfım değişmezse o moral bozukluğundan dolayı iyi lise kazanacağımı düşünmüyorum. Amacım sınıfımı değiştirip iyi bir lise kazanıp ortam kurmak fakat sınıfımın değişmemesinden korkuyorum. Her gün ağlıyorum ve artık dayanamıyorum, sanal arkadaşta bulamadım. Benimle iyi arkadaş kuran, çok sevdiğim kişiler ya taşındı ya bir daha görüşemedik ya da beni sattı. Onlar da ilkokul arkadaşım ve onları çok seviyorum, ortaokul ortamından nefret ediyorum. Bu yıl bir tane ilkokul arkadaşımla tekrar görüştüm ve çok mutlu oldum fakat 2 ay sonra son görüştüğümüzü bilmiyordum ve ondan sonra taşınmış, aklıma geldikçe ağlıyorum. Bütün arkadaşlarım taşındı ve burada hapsolmuş gibi hissediyorum. Sınıfımdaki elemanlar yüzünden doğum günümü bile kutlayamadım, bu yaz tatile gideceğiz fakat ona bile sevinemedim. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Benim de eskiden böyle bir sınıfım vardı ben değiştirmedim daha doğrusu değiştiremedim ama benim değiştirememe durumum müdür yüzünden o adam çok şeref yoksunu biriydi eğer müdürün sıkıntılı değilse değişir.

Şimdi şöyle, liseye gittiğin zaman dediğim gibi kötü olmayan bir liseye gidersen arkadaş ortamın da lise ortamın da çok keyifli geçer, ilk iki sene zaten arkadaşlarınla eğlenirsiniz ve yeni ortamlarda bulunursun her türlü arkadaş çevren genişler. Ben dokuzuncu sınıfta asosyal biriydim ama yıl sonunda arkadaş çevrem genişledi ve ortamlarda daha fazla bulunmaya başladım. Bu sekizinci sınıfta az biraz dişini sık gerisi kolay, sanaldaki insanlara da pek güvenme. Benim birçok arkadaşım var sanaldan oyunlardan tanıştığım, hepsi iyi insanlar fakat karanlık tarafını da çok kez gördüm. Yani liseye geçtiğinde istesen de istemesen de bir ortamın olacaktır pek kafaya takma, sınavına iyice çalış.

Yaz tatili bitecek diye de stres oluyorum. İyi ortam kurmayı çok istiyorum ve okumak istiyorum. LGS'ye ne zaman çalışmaya başlamalıyım? Şimdi başlayıp Nisan ayında pes etmek istemiyorum.

Yaz tatili bitecek diye de stres oluyorum. İyi ortam kurmayı çok istiyorum ve okumak istiyorum. LGS'ye ne zaman çalışmaya başlamalıyım? Şimdi başlayıp Nisan ayında pes etmek istemiyorum.
Bence bu ayın ortalarına doğru yavaştan göz atmalısın, ben pek çalışmamıştım şimdi ne desem bilemiyorum ama benim arkadaşlarım bu zamanlarda çalışıyordu diye hatırlıyorum.

Yaz tatili bitecek diye de stres oluyorum. İyi ortam kurmayı çok istiyorum ve okumak istiyorum. LGS'ye ne zaman çalışmaya başlamalıyım? Şimdi başlayıp nisan ayında pes etmek istemiyorum.

Her şeyden önce disiplinli ve yeterli çalış, çok saat çalışıp, boş çalışmak hiçbir işe yaramaz şimdiden ufak çalışmalara başla, okul açılınca okulla beraber birden düzene girmen senin için zor olur.

Güzel kardeşim sen sadece LGS ne odaklanmaya bak emin ol liseye geçince çok daha güzel dostluklar kuracaksın. Bende senin gibiyken ortaokuldaki arkadaşlarımla bayağı sorun yaşardım 1 2 tane vardi iyi anlaştığım onlarla da liseye geçince irtibatım koptu zaten ama o 9. sınıf ta öyle dostluklar kazandım ki ha şu an koskoca 20 kişilik gruptan 2 kişi kaldık:) ama olsun. O 9. sınıf ortamı benim için çok değerliydi. ( 2019 2020 pandemi dönemi 2005 tayfa)
Hocam iyi lise kötü lise ortamı fark ediyor mu? Bir de LGS için tavsiyeleriniz nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı