Arkadaşları kaybedip okulun en kötü sınıfında olmak

Hocam az çalışıp olabildiğince önceden başlamak mı önemli? Sıkı çalışıp son birkaç ay çalışmak mı?

Son birkaç ayda temelin yoksa sınav kazanamazsın, az çalışma demeyelim. Net çalış, düzenli çalış. Daha iyi etkisini görürsün.

Öyleyim maalesef hocam, gereksiz her şeyi kafama takıyorum aklımdan da çıkaramıyorum. Bu ortaokuldan bir an önce kurtulmak istiyorum.

Anlıyorum kardeşim, ortaokul da bende öyleydim, kendimi bilgisayar - telefon oyunlarına vurmuştum. Benim sınıfımdada çok zorba kekomsu tipler vardı. Sessiz sakin bir çocuktum. Fazla hır gür sevmezdim. Liseye geçince biraz değişti tabii işler ama araya pandemi girdi vs geri eski halimize döndük :D
Fazla kafaya takma, çok değil birkaç yıl sonra 18 - 19 yaşına gelince boş olduğunu anlayacaksın hepsinin.

Son birkaç ayda temelin yoksa sınav kazanamazsın, az çalışma demeyelim. Net çalış, düzenli çalış. Daha iyi etkisini görürsün.

Anlıyorum kardeşim, ortaokul da bende öyleydim, kendimi bilgisayar - telefon oyunlarına vurmuştum. Benim sınıfımdada çok zorba kekomsu tipler vardı. Sessiz sakin bir çocuktum. Fazla hır gür sevmezdim. Liseye geçince biraz değişti tabii işler ama araya pandemi girdi vs geri eski halimize döndük :D
Fazla kafaya takma, çok değil birkaç yıl sonra 18 - 19 yaşına gelince boş olduğunu anlayacaksın hepsinin.
Hiçbir bilgim yok ne uzun paragraflı sorulara ne yeni nesil sorulara.

Okul zamanında yaşadığım şeyler aklıma gelince daha kötü oluyorum, sıkıntılı elemanlar.

Merhaba, 8.sınıfım ve son 10-11 aydır çok kötü durumdayım. Hem bütün arkadaşlarımı kaybetmiş durumdayım hem de okulun en kötü sınıfındayım. Sınıfı değiştirip g şubesine gitmeye çalışacağım fakat yaparlar mı bilmiyorum. Bu sınıfta her şeyi yaşadım, sürekli sorun çıkarttılar. 1 ay sonra yaz tatili bitiyor yine bu olayları yaşarım diye aşırı korkuyorum, abilerim ablalarım benden çok büyük yaştalar ve çalışıyorlar, yaz tatili bittikten sonra bir daha onları göremeyeceğim. Ailem kardeşlerimin olmadığı zaman özel bir sebepten dolayı ara sıra tartışıyorlar ve olaylar çok büyüyor, kaşık falan fırlatıyorlar. Önümde LGS sınavı var fakat sınıfım değişmezse o moral bozukluğundan dolayı iyi lise kazanacağımı düşünmüyorum. Amacım sınıfımı değiştirip iyi bir lise kazanıp ortam kurmak fakat sınıfımın değişmemesinden korkuyorum. Her gün ağlıyorum ve artık dayanamıyorum, sanal arkadaşta bulamadım. Benimle iyi arkadaş kuran, çok sevdiğim kişiler ya taşındı ya bir daha görüşemedik ya da beni sattı. Onlar da ilkokul arkadaşım ve onları çok seviyorum, ortaokul ortamından nefret ediyorum. Bu yıl bir tane ilkokul arkadaşımla tekrar görüştüm ve çok mutlu oldum fakat 2 ay sonra son görüştüğümüzü bilmiyordum ve ondan sonra taşınmış, aklıma geldikçe ağlıyorum. Bütün arkadaşlarım taşındı ve burada hapsolmuş gibi hissediyorum. Sınıfımdaki elemanlar yüzünden doğum günümü bile kutlayamadım, bu yaz tatile gideceğiz fakat ona bile sevinemedim. Bana yardımcı olabilir misiniz?

Yapabiliyorsan okul değiş hem son ortaokul yılın iyi değerlendirmen lazım.😕

Technopat Haberler

Geri
Yukarı