Yaz tatili bitecek diye de stres oluyorum. İyi ortam kurmayı çok istiyorum ve okumak istiyorum. LGS'ye ne zaman çalışmaya başlamalıyım? Şimdi başlayıp nisan ayında pes etmek istemiyorum.
Kanka git biraz bilgisayar oyunu oyna stres olmazsın LGS'ye daha var deme ama çok çalışmana gerek yok eve gel 5 dakika defterine bak ya da kitabına her gün her ders için yaparsan ve son 1 ayda sıkı çalışırsan geçersin ben hiç çalışmayıp 479 küsuratlı almıştım.
Yaz tatili bitecek diye de stres oluyorum. İyi ortam kurmayı çok istiyorum ve okumak istiyorum. LGS'ye ne zaman çalışmaya başlamalıyım? Şimdi başlayıp nisan ayında pes etmek istemiyor.
Hocam iyi lise kötü lise ortamı fark ediyor mu? Bir de LGS için tavsiyeleriniz nedir?
Hocam iyi lise kötü lise ortamı fark ediyor mu? Bir de LGS için tavsiyeleriniz nedir?
Hedefin her zaman en yüksek olsun sakın şu kadar puan alsam bana yeter kafasında olma, ha kötü yaparsanda emin ol dünyanın sonu değil. Asıl önemli sınavın üniversite sınavı olduğunu anlayacaksın. Benim zamanımda 2019 da 270 puan almıştım girdiğim lisede okul ortalama puanı ile girmiştim, 400 küsur puan alan arkadaşım da benimle aynı sınıftaydıtabii şu an puan sistemi vs nasıl bilmiyorum ama, tek söyleyeceğim, ders çalışmaktan sıkılacak kadar çalışma, yeteri kadar ve net bir şekilde çalış. Okul açılmasına az bir vakit kaldı, düzenini oluştur. Sabahları kalktığında kesinlikle ama kesinlikle paragraf çöz. Bu senin sınava çalışmak için değil günlük yaptığın rutin hareketlerinin içinde olsun. ( sabah kalktığında nasıl el yüz yıkıyorsan, paragrafı da o şekilde benimse.)
Hocam şimdilik 8.sınıf konularına çalışsam olur mu?Bence bu ayın ortalarına doğru yavaştan göz atmalısın, ben pek çalışmamıştım şimdi ne desem bilemiyorum ama benim arkadaşlarım bu zamanlarda çalışıyordu diye hatırlıyorum.
Hedefin her zaman en yüksek olsun sakın şu kadar puan alsam bana yeter kafasında olma, ha kötü yaparsanda emin ol dünyanın sonu değil. Asıl önemli sınavın üniversite sınavı olduğunu anlayacaksın. Benim zamanımda 2019 da 270 puan almıştım girdiğim lisede okul ortalama puanı ile girmiştim, 400 küsur puan alan arkadaşım da benimle aynı sınıftaydıtabii şu an puan sistemi vs nasıl bilmiyorum ama, tek söyleyeceğim, ders çalışmaktan sıkılacak kadar çalışma, yeteri kadar ve net bir şekilde çalış. Okul açılmasına az bir vakit kaldı, düzenini oluştur. Sabahları kalktığında kesinlikle ama kesinlikle paragraf çöz. Bu senin sınava çalışmak için değil günlük yaptığın rutin hareketlerinin içinde olsun. ( sabah kalktığında nasıl el yüz yıkıyorsan, paragrafı da o şekilde benimse.)
Lise ortamı iyi kötü tabii ki fark eder, aslında bu senin bakış acına göre de değişir. Ama emin ol illaki sana uygun kafada birilerini buluyorsun.
Hocam 420 alsam yeter diyorum fakat belli ki daha kötü olacak olabildiğince yüksek puan almaya çalışacağım. Bazı uzun sorular çok zor gibi gözüküyor.Hedefin her zaman en yüksek olsun sakın şu kadar puan alsam bana yeter kafasında olma, ha kötü yaparsanda emin ol dünyanın sonu değil. Asıl önemli sınavın üniversite sınavı olduğunu anlayacaksın. Benim zamanımda 2019 da 270 puan almıştım girdiğim lisede okul ortalama puanı ile girmiştim, 400 küsur puan alan arkadaşım da benimle aynı sınıftaydıtabii şu an puan sistemi vs nasıl bilmiyorum ama, tek söyleyeceğim, ders çalışmaktan sıkılacak kadar çalışma, yeteri kadar ve net bir şekilde çalış. Okul açılmasına az bir vakit kaldı, düzenini oluştur. Sabahları kalktığında kesinlikle ama kesinlikle paragraf çöz. Bu senin sınava çalışmak için değil günlük yaptığın rutin hareketlerinin içinde olsun. ( sabah kalktığında nasıl el yüz yıkıyorsan, paragrafı da o şekilde benimse.)
Lise ortamı iyi kötü tabii ki fark eder, aslında bu senin bakış acına göre de değişir. Ama emin ol illaki sana uygun kafada birilerini buluyorsun.
Abi ben 2020'de girdim COVID zamanında bir şey bilmeyerek bildim kolaydı bayağı. Xdohdurur.
Hocam az çalışıp olabildiğince önceden başlamak mı önemli? Sıkı çalışıp son birkaç ay çalışmak mı?Kanka git biraz bilgisayar oyunu oyna stres olmazsın LGS'ye daha var deme ama çok çalışmana gerek yok eve gel 5 dakika defterine bak ya da kitabına her gün her ders için yaparsan ve son 1 ayda sıkı çalışırsan geçersin ben hiç çalışmayıp 479 küsuratlı almıştım.
Hatta Minecraft gibi chill oyunlar oyna istersen arkadaşlarınla oyna ben sınav döneminde olmasa da her sinirlendiğimde genelde Minecraft giriyorum tabii senin belki de kendini rahatlatma yöntemin farklı olabilir sadece öneri yapıyorum.
Hocam 420 alsam yeter diyorum fakat belli ki daha kötü olacak olabildiğince yüksek puan almaya çalışacağım. Bazı uzun sorular çok zor gibi gözüküyor.
Yüksek puan alıp ahlaklı insanlarla ortam kurmak istiyorum. İyi liselerde zorba tipler azalır mı?
Öyleyim maalesef hocam, gereksiz her şeyi kafama takıyorum aklımdan da çıkaramıyorum. Bu ortaokuldan bir an önce kurtulmak istiyorum.Fazla da stres yapma, kendini kasma rahat ol, anladığım kadarıyla biraz anksiyeteli gereksiz stres yapan bir arkadaşımızsın, ama emin ol ileride hatırladığında bunların çok boş, gelip geçici, düşünmeye bile gerek olmayan sıkıntılar olduğunu anlayacaksın. Bu sene sınav senen kendine odaklan, kendini mutlu edecek şeyler yapmaya çalış. Bilgisayar oyna, ders çalışmaktan sıkıldığında dizi film seyret. Vs.